null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Huidspecificaties

Wereldwijd zijn er ongeveer 3000 huidaandoeningen of huidspecificaties bekend. Naast de verschillende huidtypes zijn er ook specifieke huidaandoeningen die zich in een bepaalde levensfase of op een specifiek moment tot uiting laten komen. Er zijn huidaandoeningen waar je mee geboren wordt en je hoogstwaarschijnlijk de rest van je leven chronisch mee te maken zal hebben. Soms groeit men in een bepaalde levensfase over een huidaandoeningen heen. Onder de term ‘huidspecificaties’ categoriseert Fagron Derma onder andere huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, ichthyosis, jeuk en ook acne. Voor een groot gedeelte van de verschillende huidspecificaties heeft Fagron Derma onderhoudende en aanvullende producten ter verzorging van de huid.

Littekens

Littekens

Een litteken is een afwijking van de huid dat blijvend zichtbaar is. Een litteken wordt gevormd na een diepe beschadiging van de huid.

Lees meer
luieruitslag

Luieruitslag

Luieruitslag ontstaat door het dragen van een luier. Op de plaats waar de luier zich bevindt kan irritatie veroorzaakt door vocht ontstaan. 

Lees meer
Overmatige zweetafscheiding

Overmatige zweetafscheiding

Overmatig zweten ontstaat door een hyperfunctie van het autonome zenuwstelsel.  Overmatige zweetafscheiding kan een hinder vormen in het dagelijks leven.

Lees meer
ruwe en schrale huid met kloven

Ruwe en schrale huid

Een ruwe en schrale is herkenbaar aan de zeer droge, schrale plekken die in sommige gevallen verergeren tot barstjes en kloven.

Lees meer
eczeem

Eczeem

Eczeem is een ontstekingsreactie van de extreem droge huid die zich uit in roodheid, schilfering en vaak samengaat met veel jeuk.

Lees meer
Psoriasis huid

Psoriasis

Psoriasis is een chronische, vaak erfelijke, huidaandoening die zich kenmerkt door de rode plekken met witte schilfers.

Lees meer
jeuk

Jeuk

Een jeukende huid geeft een kriebelend gevoel waardoor de drang ontstaat om te krabben. Jeuk blijft vaak beperkt tot een bepaalde plek op het lichaam.

Lees meer
Jeuk door muggenbeten

Insecten- en kwallenbeten

Een insecten- of kwallenbeet geeft een onbehaaglijk gevoel. Het is belangrijk om uit te vinden door welke soort je gestoken of gebeten bent.

Lees meer
decubitus doorligplekken

Decubitus (doorligplekken)

Decubitus (doorligplekken), ontstaan door langdurige druk op een en dezelfde plaats. Het beschadigt de huid en het onderliggende weefsel.

Lees meer
Acne vulgaris jeugdpuistjes

Acne

Acne ontstaat door verstopte of ontstoken talgklieren en kenmerkt zich vaak aan mee-eters, rode bultjes, puistjes of door onderhuidse ontstekingen.

Lees meer
smetplekken

Smetplekken

Smetplekken zijn een uitslag op de huid dat voornamelijk voorkomt in de huidplooien. Smetplekken worden ook wel “Intertrigo” genoemd.

Lees meer
Ichthyosis

Ichthyosis

Ichthyosis is een erfelijke verhoorningsstoornis. Ichthyosis uit zich door een verdikking van de hoornlaag in de vorm van plakken of schubben

Lees meer
Gordelroos

Gordelroos

Gordelroos is een pijnlijke huiduitslag veroorzaakt door hetzelfde virus dat waterpokken veroorzaakt, met blaasjes en brandende pijn.

Lees meer
Afbeelding van huid met netelroos (ook bekend als urticaria)

Netelroos

Netelroos, ook wel urticaria genoemd, is een jeukende huiduitslag met verhoogde bultjes en rode vlekken, meestal veroorzaakt door allergische reacties.

Lees meer
Aambeien

Aambeien

Aambeien zijn bobbeltjes welke aan de binnenkant van de darm, vlak voor de anus zitten. Een aambei ontstaat vaak door hard persen bij het poepen. Een aambei kan erg jeuken, pijn doen en zelfs bloeden.

Lees meer
verzorging intieme zone

Lichen sclerosus

Lichen sclerosus (LS) is een huidaandoening waarbij de huid minder soepel is en uiteindelijk wittig van kleur wordt. Hoewel het vaak voorkomt bij vrouwen tussen de 45 en 60 jaar, kan het ook bij mannen en kinderen optreden.

Lees meer
Clownseczeem

Droge lippen

Droge lippen zijn uitgedroogd, gebarsten en kunnen zelfs geïrriteerd zijn. Vaak zijn er scheurtjes, kloofjes of schilfertjes te zien. Dit kan erg onprettig aanvoelen en zelfs pijnlijk zijn.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.