null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Allergieën

Allergieën en huidverzorging, helaas komt het geregeld voor. Wanneer er sprake is van een allergische huidreactie reageert het afweersysteem van de huid in grote maten op een ongevaarlijke, vaak specifieke, stof van buitenaf. Deze stoffen noemen we allergenen. De huid is bij een allergische reactie niet instaat om via het afweersysteem deze stoffen te weren. Hierdoor ontstaan allergische klachten zoals galbulten, hooikoorts, huiduitslag enzovoorts.

Wanneer er sprake is van een huidaandoening zoals; eczeem, ichthyosis of psoriasis is er een grotere kans dat de huid een allergie ontwikkeld voor bepaalde ‘allergene’ ingrediënten. Middels een plakproef bij de huisarts of dermatoloog is het mogelijk te laten testen welke allergenen reacties veroorzaken op de huid. Zo kan er in de toekomst met zorg producten worden uitgezocht waar deze allergenen niet in voorkomen.

Parfumallergie

Parfum

Een allergie voor parfum komt voor bij een groot deel van de zeer kwetsbare, droge tot zeer droge huiden. 6-11% van de eczeempatiënten heeft overgevoeligheid voor parfumstoffen.

Lees meer
Sorbinezuur

Sorbinezuur

Sorbinezuur is een natuurlijk voorkomend conserveermiddel en remt de groei van schimmels en gisten en houdt het product langer houdbaar.

Lees meer
Propyleenglycol

Propyleenglycol

Een allergie of overgevoeligheid voor propyleenglycol heeft geen hoge mate van bekendheid. Propyleenglycol is een kleurloze, geurloze en heldere vloeistof wat wordt gebruikt als conserveermiddel.

Lees meer
Pinda-allergie

Pinda’s (arachideolie)

De rol van arachideolie (pindaolie) bij een pinda-allergie is discutabel. Het is niet officieel ‘vastgesteld’ dat producten met arachideolie in de formulering veilig zijn voor personen met een pinda-allergie.

Lees meer
wolvet

Wolvet
(wolvetalcohol)

Wolvet wordt op ingrediëntenlijsten vaak lanoline, lanoline alcohol of adeps laneagenoemd. Wolvet is een wasachtige, dierlijke substantie wat wordt verkregen uit de talgklieren van schapen.

Lees meer
cetostearyl-alcohol-500x500

Cetostearylalcohol
(Cetyl- en Stearylalcohol)

Cetostearylaclohol zijn synthetische vetalcoholen die onderdeel zijn van natuurlijk wolvet. Deze vetalcoholen worden veelvoudig ingezet als emulgator in huidverzorgingsproducten en geneesmiddelen.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.