null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Aanvragen

Door jarenlange ervaring op gebied van indifferente therapie wil Fagron apothekers, voorschrijvers en dermatologen ondersteunen in de praktijk door middel van het kosteloos aanbieden van materialen en nascholingen. Lees hieronder de verschillende mogelijkheden. Onderaan de pagina kunt u de Fagron Derma materialen aanvragen.

null

Dermawijzer

De Fagron Dermawijzer is een handig hulpmiddel voor zorgprofessionals voor het kiezen van het juiste product. Het is verkrijgbaar op zowel waterafstotend karton als online via een PDF. Klik hier voor de online variant van de Fagron Dermawijzer. In de dermawijzer is tevens te vinden of het betreffende product voor vergoeding in aanmerking komt. Bestel onderaan deze pagina de Fagron Dermawijzer op waterafstotend karton, wij versturen deze kosteloos naar uw apotheek, praktijk of poli.

Online advieswijzer

Voor een snelle invulling van de advieswijzer kan je óók de online advieswijzer invullen, bekijk welke producten passen bij jouw behoefte of de behoeften van de patiënt. Met behulp van de Dermawijzer kunnen professionals en patiënten geschikte producten vinden voor specifieke behoeften zoals het behandelen en verzorgen van de huid. De Dermawijzer biedt een praktische en toegankelijke oplossing. Klik hier voor de online advieswijzer.

null

FTU-kaartjes en afbouwschema's

Finger tip unit, afgekort FTU wordt ook wel vingertopeenheid genoemd. FTU is een handige doseermethode om de hoeveelheid medicinale crème of zalf te bepalen per lichaamsdeel. Door te smeren volgens FTU (finger tip unit) smeer je nooit te weinig, maar ook niet te veel. Zo kunnen mogelijke bijwerkingen worden beperkt of voorkomen. Klik hier voor meer informatie over FTU.

Bij het gebruik van medicinale crèmes of zalven met corticosteroïden wordt er bij verbetering van de huidklachten een afbouwschema ingezet. Een afbouwschema is een stappenplan om het gebruik van dermatocorticosteroïden, bij verbetering van de huidklachten, af te bouwen. Het afbouwschema toont een overzicht van 5 weken (snel) of 7 weken (basis) waarin het dermatocorticosteroïd wordt afgebouwd. Klik hier voor meer informatie over het afbouwschema. 

Zowel het FTU-kaartjes als afbouwschema’s bieden wij kosteloos aan voor gebruik in de apotheek of op de polikliniek. Deze handzame, kartonnen kaartjes helpen de patiënt bij het veilig en correct smeren van dermatocorticosteroïden. Deze kaartjes kunt u aanvragen via onderstaand formulier.

afbouwschema en FTU- kaartjes
AWPS9483-met-nieuwe-logo
null

Sample display

Om de keuze van een indifferente crème of zalf samen met de patiënt te personaliseren stelt Fagron een sample display met 5 testertubes* naar keuze beschikbaar. Deze tubes hebben ieder een specifieke textuur, geur en/of werking. Dit maakt het mogelijk om samen met de patiënt te kijken welk indifferent middel voldoet aan de gewenste huid- en comfortbehoefte.

De sample display is gemaakt van kunststof om de gebruiksduur en hygiëne van de display voor langere tijd te kunnen garanderen. De display wordt naast de testertubes naar keuze, geleverd met bijbehorende etiketten en sample potjes. De sample display is kosteloos voor zorgprofessionals en apotheken die met Fagron werken of willen gaan werken. Deze sample display kunt u aanvragen via onderstaand formulier.

*Er worden éénmalig 5 testertubes bij de sampledisplay geleverd. Aanvulling van nieuwe tubes is voor eigen rekening.

null

Goed smeren is een kunst

Om een positieve bijdrage te leveren aan de ‘smeer’-trouwheid van kinderen met een huidaandoening lanceert Fagron Derma ‘Goed smeren is een kunst’. Hiermee helpen we kinderen op een speelse wijze hun smeermomenten niet te vergeten, dit alles voor het verbeteren van de therapietrouw en de kwaliteit van leven van het kind.

‘Goed smeren is een kunst’ is zowel voor voorschrijvers, (gespecialiseerd) verpleegkundigen en huidtherapeuten beschikbaar alsook voor in de apotheek. Dierrijke smeerkalenders, welke werken als een beloningssysteem vormen de basis van het smeerplan. Op het smeerrecept kaartje wordt de behandelmethode uitgeschreven. Smeert het kindje volgens het smeerrecept? Dan mag hij of zij aan het einde van de dag met de verfstift of stempel de dag afstempelen van de poster. Aan het einde van de maand heeft het kindje een eigen kunstwerk vol stempels gecreëerd!

Maar er is meer… kleurrijke stickers om de indifferente crèmes en zalven mee op te fleuren, een sticker voor op de badkamerspiegel ter herinnering van de smeermomenten én een canvas tasje om alle materialen mee te nemen naar huis. Met als kers op de taart een beloning voor het goede smeren. Klik hier voor meer informatie over ‘Goed smeren is een kunst’.

Goed smeren is een kunst
Nascholingen
null

Nascholingen

Wilt u kennis maken of meer weten over Fagron Derma en indifferente middelen? Onze derma specialisten komen graag langs in de apotheek, poli of praktijk voor een kennismaking of scholing op maat. Nascholingen over Fagron Derma zijn ontwikkeld om verdieping te bieden binnen de dermatologie voor de juiste mogelijkheden van o.a. indifferente therapie, voor elk unieke huidpatiënt. Meer weten over deze nascholingen? Klik hier voor meer informatie.

null

Schapindelingen

Het ruime assortiment indifferente crèmes en zalven, bad- en doucheproducten en aanvullende huidproducten is vanaf nu verkrijgbaar in een Fagron Derma schap. Het Fagron Derma schap helpt u in de apotheek bij het personaliseren van huidadvies op maat en is tevens kosteloos!*.

Een Fagron Derma schap wordt naar uw wensen ingericht. De afmeting en invulling van een Fagron Derma schap is door de apotheek vrij te bepalen. Vanzelfsprekend staan wij voor u klaar om uw Fagron Derma assortiment te optimaliseren. Een Fagron Derma schap bestaat uit informatieve flyerhouders over diverse onderwerpen met betrekking tot de huid, schapkaartjes, schapstrips en een sampledisplay voor samples op maat.

*Een Fagron Derma schap en/of de sampledisplay is kosteloos aan te vragen voor apotheken die het Fagron Derma portfolio afnemen of willen gaan afnemen.

Fagron Derma schap
null

Promotiematerialen

Fagron Derma biedt ook promotiematerialen voor in de apotheek. Er zijn posters beschikbaar om aan te geven dat er een sample display voor huidadvies op maat aanwezig is, zowel in A3- als A2-formaat. Daarnaast is er een A3-poster beschikbaar voor de campagne “Goed smeren is een kunst”.

Fagron Derma biedt naast posters ook diverse flyers over huidgerelateerde onderwerpen. Ontdek onze flyers over bad- en doucheproducten, huidverzorging bij onbehaaglijk gevoel en een algemene Fagron Derma-flyer. Deze informatieve flyers zijn beschikbaar voor in de apotheek.

null
Uw aanvraag