null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Luieruitslag

Wat is luieruitslag

Luieruitslag ontstaat door het dragen van een luier. Op de plaats waar de luier zich bevindt kan irritatie veroorzaakt door vocht ontstaan. Veel kinderen hebben hier last van, maar het kan ook voorkomen bij volwassenen die incontinentiemateriaal gebruiken.

Oorzaak luieruitslag

Door de wrijving tussen de huid en de luier (met of zonder ontlasting) in combinatie met warmte kan de huid irriteren. Luieruitslag kan jeuk of pijn veroorzaken, doordat de huid is beschadigd. De huid wordt schraal en rood en soms kunnen er wondjes of blaasjes ontstaan.

Zinkoxide bij luieruitslag

Zinkoxide is een breed inzetbaar ingrediënt in huidverzorgingsproducten. Zink heeft een verkoelend, beschermend, indrogende en jeukstillende werking. De werking van zinkoxide is afhankelijk van de basis waarin het zinkoxide is verwerkt. In zinkoxidezalf zit naast zinkoxide, wat indrogend werkt, ook vaseline. Vaseline beschermd de huid barrière tegen de inwerking van vocht, waardoor er een beschermend laagje over de huid ontstaat. Het beschermende laagje draagt bij aan het herstel van de geïrriteerde en kwetsbare huid.

Behandeling tegen luieruitslag

Zinkoxidevaselinecrème 10% of Zinkoxidezalf 10% van Fagron is geschikt voor de geprikkelde en/of geïrriteerde huid veroorzaakt door vocht. Deze zalf werkt beschermend, licht verkoelend, indrogend en jeukstillend. Deze eigenschappen maken de zalf bijzonder geschikt voor de verzorging en bescherming van de huid bij luieruitslag.

Bekijk alle producten
Zonder titel (500 x 300 px) (1)
null

Producten voor luieruitslag

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.