null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Luieruitslag

Wat is luieruitslag

De naam zegt het zelf al, luieruitslag ontstaat door het dragen van een luier. Door vochtigheid kan er irritatie van de huid ontstaan op de plek van de luier. Veel kinderen hebben hier last van, maar ook volwassene kunnen klachten van luieruitslag ondervinden. Bijvoorbeeld door het gebruik van incontinentiemateriaal.

Oorzaak van luieruitslag

De ontlasting die zich mogelijk in de luier bevindt zorgt dat de huid nat en zacht wordt. Dit kan resulteren in een gemakkelijke stukgaande huid. De stofjes die zich bevinden in de ontlasting kunnen zorgen voor jeuk en pijn. Door de wrijving van de luier met de huid in combinatie met warmte kan gaan irriteren. De huid wordt schraal, rood en soms kunnen er wondjes of blaasjes ontstaan. Ook een schimmel kan de oorzaak zijn van de uitslag. Iedereen heeft een schimmel op de huid dus ook baby’s. Over het algemeen kan de schimmel geen kwaad, maar als de huid zacht of stuk is kan de schimmel in de huid komen. Hier kan de schimmel vergroeien wat zorgt voor de luieruitslag.

Zinkoxide bij luieruitslag

Zinkoxide is een breed inzetbaar ingrediënt in huidverzorgingsproducten. Zink heeft een verkoelend, beschermend, indrogende en jeukstillende werking. De werking van zinkoxide is afhankelijk van de basis waarin het zinkoxide is verwerkt. In een zalf met zinkoxide zit naast zinkoxide, wat indrogend werkt, ook vaseline. Vaseline beschermd de huid barrière tegen de inwerking van vocht, waardoor er een beschermend laagje over de huid ontstaat. Het beschermende laagje draagt bij aan het herstel van de geïrriteerde en kwetsbare huid.

Behandeling tegen luieruitslag

Zinkoxide zalven of vaselinecrèmes zijn geschikt voor de geprikkelde en/of geïrriteerde huid veroorzaakt door de inwerking van vocht. Deze zalven of vetcrèmes werken beschermend, licht verkoelend, indrogend en jeukstillend. Deze eigenschappen maakt het bijzonder geschikt voor de verzorging en bescherming van de huid bij luieruitslag. Afhankelijk van het soort zinkoxide product werkt het ene zinkoxide mengsel wel op een zeer nattende huid en het andere mengsel minder goed tot niet.

 

Hecht aan een zeer nattende huid                             

Zinkoxideschudsel (kleeft niet vast)

ZOK-zalf (Zinkoxidekalkwaterzalf)

Zinkoxidepasta 25%

 

Hecht niet aan een zeer nattende huid 

Zinkoxidesmeersel FNA

Zinkoxidevaselinecrème 10%

Zinkoxidezalf 10%

Bekijk alle producten
luieruitslag
null

Producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.