null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Huidtypes

Ieder individu heeft zijn of haar eigen huidtype, met of zonder specifieke kenmerken zoals bijvoorbeeld; eczeem of psoriasis. Het huidtype van het gezicht, bij vele van ons waarschijnlijk bekend, is echter niet altijd identiek aan het huidtype van ons lichaam. Fagron Derma adviseert in de zoektocht naar de geschikte producten voor ieder huidtype en/of huid specifieke kenmerken. Lees hieronder meer over de verschillende huidtypen en bijbehorende producten.

null

Vette huid

De vette huid is herkenbaar aan de vettige glans op het gezicht, met name op het T-zone gebied. De T-zone is het gebied van het voorhoofd, neus en de kin. Op deze zone bevinden zich veel poriën (talgklieren). Een vette huid is het resultaat van een overmatige talgproductie. Dit kan te maken hebben met genetische factoren of met hormonale schommelingen zoals onder andere de puberteit.

Een vette huid komt niet alleen voor in het gezicht, dit kan ook voorkomen op de borst of rug. Een vette huid kan lijden tot een acne gevoelige huid. Echter resulteert een vette huid niet altijd in acne.

Een vette huid heeft in de basis een tekort aan vocht. Door het vochttekort te compenseren en uitdroging tegen te gaan maakt de huid een overmatige hoeveelheid talg aan. De vette huid is uit balans. Het reduceren van glans en/of acne kan doormiddel van het gebruiken van vocht inbrengende producten. Echter moet de vette huid oppassen bij het gebruik van erg zware of vettere vocht inbrengende producten, dit kan klachten als verstopte poriën en acne versterken. Tot slot is het belangrijk om geen uitdrogende producten te gebruiken om de overtollige talg te absorberen. Hierdoor droogt te huid tijdelijk uit waar door de talgklieren nóg meer talg gaan produceren en de huid nóg vetter wordt. meest geschikte producten voor jouw huidtype en/of huid specifieke kenmerken.

Bekijk producten
Girl with problem skin. Freckles, pigmentation, enlarged pores.
An extreme close-up of tanned skin on male hand.
null

Normale huid

Een normale huid is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Een frisse, stralende teint is natuurlijk wenselijk, maar in de praktijk blijkt dat maar weinig mensen een ‘normale huid’ hebben. Kortom; een normale huid is meer uitzondering dan regel. Een normale huid kan worden geïdentificeerd als een gebalanceerde huid, het betekent dat zowel de talgproductie en het vochtvasthoudend vermogen van de huid in balans zijn.

Een normale huid is herkenbaar aan de fijne poriënstructuur op de wangen. Een normale huid heeft voldoende talg, niet overmatig, om de huid zacht en gehydrateerd te houden. Voor het verzorgen van een normale huid is het belangrijk om een product te kiezen die het vochtgehalte van de huid in balans houdt.

Is er sprake van overmatig talg op de T-zone (voorhoofd, neus en kin) waardoor de huid licht gaat glimmen? Dan is het huidtype beter te omschrijven als een normaal tot gecombineerd huidtype. Een normaal- tot gecombineerde huid heeft dezelfde verzorgingswijze als een normale huid. Voorzie de huid van vocht inbrengende producten.

Bekijk producten
null

Droge huid

Een droge huid komt veelvoudig voor. Een droge huid wordt binnen de dermatologie ‘Xerosis Cutis’ genoemd, vertaald uit het latijn ‘Droge Huid’. Een droge huid heeft veel oorzaken, zowel van binnen- als van buitenaf. Een droge huid heeft een tekort aan vetstofjes/talg waardoor de huid het beschermde laagje verliest en kwetsbaar wordt voor uitdroging. Een droge huid kan genetisch ontstaan of door leeftijd.

Atopische huidaandoeningen zijn vaak genetisch bepaald, echter kunnen invloeden van buitenaf deze atopische huid sterk beïnvloeden. Frequent contact met té warm water in combinatie met het gebruik van zeep is een van de belangrijkste invloeden van buitenaf. Zeep ontvet de huid en veranderd daarbij de zuurgraad van de huid. De talgklieren kunnen daardoor de aanmaak van de huidvetten niet bijbenen waardoor de huid consequent te droog blijft.

Ook het gebruik van bepaalde geneesmiddelen (onder andere retinoïden bij acne) veroorzaken een ernstig droge huid. Voor de verzorging van een droge huid is het belangrijk om een product te kiezen wat zowel vocht inbrengend als beschermend is. Dit zijn vaak wat vollere crèmes of zalven. Het beschermende, vettere laagje op de huid zorgt ervoor dat het toegevoegde vocht de huid niet kan ontsnappen.

Daarnaast is het bij een droge huid erg belangrijk om de bad- en douche routine hierop af te stemmen. Kort douchen of baden, niet te warm en met beschermende bad- of douche lotions/oliën speciaal voor de droge huid.  

Bekijk producten
Droge huid
null

Zeer droge huid

Een zeer droge huid is herkenbaar aan de ruwe, schrale en soms opengesprongen huid. Een zeer droge huid wordt vaak gelinkt aan atopische huidaandoeningen als; eczeem of ichthyosis. Een zeer droge huid kan genetisch ontstaan of door leeftijd. Echter kan een zeer droge huid ook ontstaan wanneer een droge huid voor een langere tijd niet juist wordt verzorgd.

Een zeer droge huid ontstaat dus niet alleen door invloeden van binnenuit, maar kan ook ontstaan door invloeden van buitenaf. Frequent contact met warm water in combinatie met het gebruik van zeep is een van deze invloeden. De talgklieren kunnen de aanmaak niet bijbenen waardoor de huid consequent te droog blijft of nog droger wordt. Voor de verzorging van een zeer droge huid is het belangrijk om een product te kiezen wat zowel vocht inbrengend als beschermend is. Dit zijn vaak vollere crèmes of zalven. Het beschermende, vette laagje op de huid zorgt ervoor dat het toegevoegde vocht de huid niet kan ontsnappen.

Een crème of zalf moet meerdere keren per dag worden aangebracht. Daarnaast is het bij een zeer droge huid erg belangrijk om de bad- en douche routine hierop af te stemmen. Kort douchen of baden, niet te warm en met beschermende bad- of douche lotions/oliën speciaal voor de droge huid.

Als een zeer droge huid wordt geïdentificeerd als een atopische huidaandoening is naast een juiste verzorging soms ook een medicinale behandeling nodig om de opvlammende, ruwe en schilferige huid te kalmeren. Een combinatie van corticosteroïden en indifferente crèmes en zalven kan de behandeling van een atopische huid ondersteunen.

Bekijk producten
null

Geprikkelde huid (jeuk)

Een geprikkelde huid is herkenbaar aan de jeukende, geïrriteerde en soms rode huid. Een geprikkelde huid kan allerlei oorzaken hebben zoals een allergie (galbulten), waterpokken, luieruitslag of insecten- en kwallenbeten. Een geprikkelde huid kan in sommige gevallen ook ontstaan bij atopische huidaandoeningen zoals opvlammend en nattend eczeem. Een jeukende huid geeft de drang om te krabben, iets wat voorkomen moet worden om te huid niet verder te beschadigen. De geprikkelde huid kan toenemen wanneer het weer erg warm is, plekken tot bloedend toe worden opengekrabd of door té warm douchen of baden.

Om de geprikkelde, jeukende huid te kalmeren zijn er crèmes beschikbaar. Deze crèmes bevatten ingrediënten die direct jeukstillend en kalmerend werken. Deze crèmes kunnen wanneer gewenst worden aangebracht. Ingrediënten/crèmes die veelvoudig worden toegepast bij de verzorging van een geprikkelde huid zijn; levomenthol, polidocanol, zinkoxide- zalf of schudsel, carbomeerwatergel en koelzalven.

Bekijk producten
gevoelige huid

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.