null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Jeuk

Een jeukende huid geeft een kriebelend gevoel waardoor de drang ontstaat om te krabben. Jeuk blijft in de meeste gevallen beperkt tot een bepaalde plek op het lichaam. Echter komt het bij sommige huidaandoeningen of ziektes voor dat er jeuk ontstaat over het gehele lichaam. Vaak is er bij jeuk sprake van een vicieuze cirkel van jeuk – krabben – jeuk. De huid raakt namelijk beschadigd door het krabben waardoor een wondgenezingsproces op gang komt, wat weer jeuk veroorzaakt.

Oorzaak van jeuk op de huid

Jeuk kan veel verschillende oorzaken hebben zoals; huidaandoeningen, geneesmiddelen of systemische aandoeningen. Bij huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis of een zeer droge huid is jeuk een veel voorkomende bijwerking. Jeuk kan ook ontstaan door een reactie van externe invloeden zoals insecten- of kwallenbeten.

Jeuk kan overal op het lichaam voorkomen en er zijn dan ook veel verschillende soorten jeuk. Systemische aandoeningen waarbij veelvoudig jeuk optreedt zijn; diabetes, hepatitis of bij verschillende nier- en leverziekten. Wanneer er een allergie ontstaat, kan de huid ook reageren met jeuk. Ook kan jeuk ontstaan op de hoofdhuid door bijvoorbeeld eczeem of psoriasis. De hoofdhuid jeukt in dit geval door overvloed aan schilfering.

Hoe kun je jeuk op de huid het beste verzorgen?

Doordat jeuk allerlei oorzaken kan hebben is het belangrijk om een arts te raadplegen, allergieën op te sporen en eventueel medicatie voor te schrijven. Een algemeen advies om jeuk te verminderen is om niet of zo min mogelijk te krabben, om de vicieuze cirkel te doorbreken.

Daarnaast is het verstandig om de huid regelmatig in te smeren met hydraterende crèmes of zalven (klik hier voor ‘zalf tegen jeuk’). Bad- of douche in beperkte mate zonder agressieve zeepproducten. Verder dient jeuk voorkomen te worden om de huid niet verder te beschadigen. Gelukkig bestaan er huidverzorgingsproducten die daarbij helpen. Ingrediënten/crèmes die veelvoudig worden toegepast bij de verzorging van een jeukende huid zijn; levomenthol, polidocanol, carbomeerwatergel en koelzalven.

Bekijk alle producten
Zalf tegen jeuk
null

Producten voor jeuk

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.