null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Jeuk

Een jeukende huid geeft een kriebelend gevoel waardoor de drang ontstaat om te krabben. Het kriebelende gevoel blijft in de meeste gevallen beperkt tot een bepaalde plek op het lichaam. Echter komt het bij sommige huidaandoeningen of ziektes voor dat er een kriebelend gevoel ontstaat over het gehele lichaam. Vaak is er hierbij sprake van een vicieuze cirkel van jeuk – krabben – jeuk. De huid raakt namelijk beschadigd door het krabben waardoor een wondgenezingsproces op gang komt, wat weer jeuk veroorzaakt.

Oorzaak van jeuk op de huid

Jeuk kan veel verschillende oorzaken hebben zoals; huidaandoeningen, geneesmiddelen of systemische aandoeningen. Bij huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis of een zeer droge huid is jeuk een veel voorkomende bijwerking. Het kan ook ontstaan door een reactie van externe invloeden zoals insecten- of kwallenbeten.

Jeuk kan overal op het lichaam voorkomen en er zijn dan ook veel verschillende soorten. Systemische aandoeningen waarbij het veelvoudig optreedt zijn; diabetes, hepatitis of bij verschillende nier- en leverziekten. Een jeukende huid kan ook als gevolg zijn van een allergische reactie, eczeem of psoriasis.

Hoe kun de huid het beste verzorgen?

Doordat een jeukende huid allerlei oorzaken kan hebben is het belangrijk om een arts te raadplegen, allergieën op te sporen en eventueel medicatie voor te schrijven. Een algemeen advies is om niet of zo min mogelijk te krabben, zodat de vicieuze cirkel doorbroken word en de huid niet verder beschadigd.

Gelukkig bestaan er huidverzorgingsproducten die kunnen helpen om een jeukende huid te kalmeren. Het verstandig om de huid regelmatig in te smeren met hydraterende crèmes of zalven. Bad- of douche in beperkte mate zonder agressieve zeepproducten. Ingrediënten/crèmes die veelvoudig worden toegepast bij de verzorging van een jeukende huid zijn; levomenthol, polidocanol, carbomeerwatergel en koelzalven.

 

Lees hier meer over Creme tegen jeuk

Lees hier meer over Zalf tegen jeuk

Lees hier meer over Creme voor huiduitslag

Lees hier meer over Zalf voor insectenbeten

jeuk
null

Producten

Bekijk alle producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.