null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Smetplekken

Wat zijn smetplekken

Smetplekken zijn een uitslag op de huid dat voornamelijk voorkomt in de huidplooien. Smetplekken worden ook wel “Intertrigo” genoemd. Door het vocht, de warmte en de wrijving in de huidplooien kan de huid geïrriteerd raken, waardoor er smetplekken ontstaan.

Kenmerken van smetplekken

Smetplekken zijn te herkennen aan een rode en een soms natte huid. Hiernaast kan de huid niet fris ruiken. Smetplekken zorgen voor irritatie op verschillende delen van het lichaam. De meest voorkomende plekken zijn onder de borsten, achter het oor, in de lies of in een buikplooi. Het is erg belangrijk om deze plekken goed te verzorgen en de huid droog te houden.

Behandeling tegen smetplekken

Het is belangrijk dat een smetplek goed kan luchten, zodat de huid kan drogen. Bij nattende smetplekken kan een koelkompres voor verplichting van de pijn zorgen. Hiernaast is het van belang om de huid dagelijks te spoelen met water en dit voorzichtig droog te deppen of föhnen. Voor de verzorging van een smetplek biedt de Zinkoxidevaselinecrème 10% van Fagron een goede oplossing.

Zinkoxidevaselinecrème 10% is geschikt voor de geprikkelde en/of geïrriteerde huid veroorzaakt door vocht. Deze zalf werkt beschermend, licht verkoelend, indrogend en jeukstillend. Deze eigenschappen maken de zalf bijzonder geschikt voor de verzorging en bescherming van de huid bij smetplekken.

Bekijk alle producten
smetplekken
null

Producten voor smetplekken

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.