null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Eczeem

Eczeem is een ontstekingsreactie van de huid wat zich uit als een zeer droge huid, roodheid, schilfering en vaak samengaat met veel jeuk. Een ‘Eczeem’ huid is niet in staat om vocht vast te houden en huidvet (lipiden) aan te maken. Hierdoor wordt de huid gevoelig voor invloeden van buitenaf en is er een chronisch te kort ontsnapt het vocht uit de huid. Doordat de huidbarrière niet in staat is de huid te beschermen zal de huid sneller irriteren, opvlammen en jeuken.

 

Oorzaak van eczeem

Eczeem kan worden geclassificeerd in drie meest voorkomende variaties; atopisch eczeem, contacteczeem en seborroïsch eczeem.

Atopisch eczeem is het meest voorkomende soort eczeem en wordt ook wel dauwworm (bij baby’s) of constitutioneel eczeem genoemd. De voorkeurslocaties betreffen de huidplooien, nek, gezicht en/of hoofd(huid). Atopisch eczeem is erfelijk bepaald en gaat vaak gepaard met aanleg voor allergieën. Bij 80% van de atopisch eczeem patiënten begint de aandoening voor het vijfde levensjaar. In sommige gevallen verdwijnt het eczeem bij deze patiënten spontaan, helaas is dit niet altijd het geval.

Contacteczeem is een toxisch type waarbij de huid irriterend reageert door contact met bepaalde stoffen. Deze stoffen worden doorgaans ‘allergenen’ genoemd. Contacteczeem komt met name voor op de handen en rond de ogen.

Bij seborroïsch eczeem komt vooral veel voor op plaatsen waar veel talgproductie is. Je herkent het aan roodheid in combinatie met droge of vette schilfers en is vaak gelokaliseerd op het behaarde hoofd, in de oren, wenkbrauwen en de neus.

 

Hoe kun je eczeem het beste verzorgen

Klachten van eczeem kunnen verergeren door overmatig warm water en zeep gebruik. Eczeem wordt doorgaans behandeld met indifferente therapie; het veelvoudig smeren van indifferente crèmes of zalven. Daarnaast wordt op basis van de ernst van het eczeem medicinale crèmes voorgeschreven zoals; corticosteroïden. Het is erg belangrijk om naast een medicinale crème een ondersteunende indifferente crème of zalf te gebruiken om de huid continu te blijven beschermen en hydrateren. Klik hier voor meer informatie over ‘zalf voor eczeem’. 

Bekijk alle producten
eczeem
null

Producten voor eczeem

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.