null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Ruwe en schrale huid

Wat is een ruwe, schrale huid?

Een ruwe en schrale huid kan worden herkend aan de zeer droge, schrale plekken die in sommige gevallen verergeren tot barstjes en kloven. Daarnaast is in veel gevallen de huid rood en erg schilferig.

Dit huidtype kan over het gehele lichaam voorkomen. Vaak ontstaat het op de gevoelige delen van het lichaam zoals op de handen, voeten, armen, benen en op het gezicht.

Wat is de oorzaak van een ruwe, schrale huid? 

Een ruwe, schrale huid ontstaat door een tekort aan vocht en lipiden (beschermende vetstofjes) waardoor de huid overmatig afschilfert. Het huidoppervlak heeft een tekort aan lipiden waardoor veel water verdampt uit de huid. Hierdoor verliest de huid het vochtvasthoudend vermogen. Dit resulteert in een zeer droge, schilferige huid.

Dit huidtype wordt in veel gevallen veroorzaakt door externe factoren. Weersomstandigheden zoals extreem warme- of koude dagen kunnen de huid verstoren. De symptomen van een ruwe en schrale huid zijn in de zomer of in de winter dan ook heviger. Daarnaast is het overmatig en té warm wassen van de huid ook een oorzaak.

Hoe kun je de huid het beste verzorgen?

Voor de verzorging van dit type huid is het belangrijk producten te gebruiken die het vochtvasthoudend vermogen van de huid verbeteren en de huid beschermen door het tekort aan lipiden te compenseren en aanvullen met vettende ingrediënten welke en een beschermde werking hebben. Ingrediënten als ureum en melkzuur kunnen de huid die sterk afschilfert gladder maken en het vochtvasthoudend vermogen van de huid verbeteren. Vettende ingrediënten zoals vaseline, paraffine of lanoline dragen bij aan de bescherming van de huid.

Lees hier meer over Zalf voor de schrale huid

Lees hier meer over Creme voor de schrale huid

Lees hier meer over Creme voor droge voeten

Lees hier meer over Zalf voor droge voeten

Lees hier meer over Zalf voor kloven

Bekijk alle producten
ruwe en schrale huid met kloven
null

Producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.