null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Psoriasis

Psoriasis is een chronische, vaak erfelijke, huidaandoening die zich kenmerkt door rode plekken met witte schilfers. Deze plekken kunnen op het gehele lichaam voorkomen maar komen veelal voor op de ellenbogen, knieën, scheenbenen en op de hoofdhuid. In sommige gevallen jeuken deze plekken of doen ze pijn. Het heeft een onvoorspelbaar beloop waarbij de plekken plotseling kunnen uitbreiden en verergeren, zonder dat de aanleiding hiervan duidelijk hoeft te zijn.

Oorzaak van psoriasis  

Bij mensen met psoriasis gaat de vernieuwing van de huid vele malen sneller dan bij anderen. Het huidvernieuwingsproces duurt doorgaans 28 dagen. Bij mensen met psoriasis gaat het huidvernieuwingsproces vele malen sneller: namelijk 6 tot 7 dagen. Door deze snelheid worden de huidcellen niet goed aangemaakt, waardoor de te veel aangemaakte huidcellen niet worden afgestoten en er een dikke laag van ‘dode’ huidcellen ontstaat.

Het is niet bekend wat de oorzaak is van de versnelde aanmaak, wel is het duidelijk dat het eigen immuunsysteem hier een belangrijke rol in speelt. Helaas is psoriasis niet te genezen. Toch zijn er perioden dat de huid spontaan verbetert en behandelingen tijdelijk de plekken doen verminderen. Echter komen de plekken na verloop van tijd weer terug.

Hoe kun je psoriasis het beste verzorgen

Lokale behandeling van psoriasis is mogelijk door een indifferente crème of zalf direct op de psoriasisplek aan te brengen. Dit kan worden afgewisseld met corticosteroïden of crèmes met ureum. Ureum heeft een afschilferende werking en bevordert het watervasthoudend vermogen van de huid. Bij hevige psoriasisklachten is een systemische behandeling mogelijk. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van tabletten of injecties met stoffen die psoriasis onderdrukken.

Het is belangrijk om zelf de psoriasisplekken soepel te houden met een vettere, beschermende crème of zalf. Smeer de plekken dan ook goed in na contact met water en zeep.

 

Lees hier meer over Creme voor psoriasis

Lees hier meer over Zalf voor psoriasis

Psoriasis huid
null

Producten

Bekijk alle producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.