null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Droge lippen

Cheilosis, de medische term voor droge lippen, is een veelvoorkomend probleem waarbij de lippen uitgedroogd, gebarsten en zelf geïrriteerd kunnen zijn. Vaak zijn er scheurtjes, kloofjes of schilfertjes te zien. Dit kan erg onprettig aanvoelen en zelfs pijnlijk zijn.

 

Oorzaak droge lippen

Droge lippen kunnen ontstaan door omgevingsfactoren zoals koude en droge lucht, wind en zon. Deze factoren kunnen de huid van de lippen uitdrogen en beschadigingen. Daarnaast kan een gebrek aan voldoende water drinken ook leiden tot uitdroging van de lippen evenals bepaalde medicijnen zoals geneesmiddelen voor de behandeling van acne (isotretinoïne) kunnen droge lippen veroorzaken. Het aflikken van de lippen en de omliggende huid kan het probleem verergeren en eczeem rond de lippen ontwikkelen, dit wordt lip licking dermatitis genoemd ofwel lipeczeem.

 

Behandeling

Het is belangrijk om de velletjes, die aanwezig kunnen zijn op de lippen, niet los te trekken. Ook het blijven likken van de lippen moet worden voorkomen omdat dit de droge lippen kan verergeren. Het is raadzaam om de lippen regelmatig in te smeren met vettige producten op basis van lanoline, paraffine en vaseline. Deze ingrediënten kunnen het herstel van droge lippen versnellen.

 

‘Lip licking dermatitis’

Lip licking dermatitis is een vorm van eczeem die ontstaat door het herhaaldelijk likken van de lippen, wat leidt tot een ontsteking van de huid.

Kenmerken:

  • Roodheid en ontsteking: de huid rond de lippen, soms de lippen zelf, wordt rood, ontstoken en kan warm aanvoelen.
  • Droogheid en schilfering: de huid kan droog worden, schilferen en beginnen te vervellen als gevolg van het constante nat maken van de lippen.
  • Jeuk en ongemak: jeuk en een branderig gevoel kunnen opspelen.

Lip licking dermatitis is meestal geen ernstige medische aandoening, maar het kan hinderlijk zijn en het uiterlijk beïnvloeden. Door de lippen goed te verzorgen en het nat maken van de lippen zoveel mogelijk te voorkomen, kan de huid herstellen en klachten afnemen.

Wanneer je last hebt van zeer ernstige droge lippen en het vermoeden hebt dat het misschien wel lipeczeem is, dan is het verstandig om een huisarts of specialist te raadplegen voor een diagnose en een passende behandeling.

Clownseczeem
null

Producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.