null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Overmatige zweetafscheiding

Wat is overmatige zweetafscheiding

Overmatige zweetafscheiding ontstaat door een hyperfunctie van het autonome zenuwstelsel en wordt ook wel “Hyperhidrose” genoemd. Zweten is een normale lichaamsfunctie bij inspanning, emotie of warmte, maar bij overmatig zweten wordt er meer zweet gevormd dan dat er nodig is om het lichaam te beschermen tegen oververhitting. Het produceren van deze overmate aan zweet kan een hinder vormen in het dagelijks leven.

Waar komt overmatige zweetafscheiding voor

Het overmatig zweten kan voorkomen op verschillende delen van het lichaam. Voorbeelden hiervan zijn; onder de oksels, op het gezicht, in de handpalen of op de voetzolen. Door de overmatige transpiratie kan er een onaangename geur ontstaan of irritatie op de huid.

Wat te doen tegen overmatige zweetafscheiding

Overmatige zweetafscheiding kan verminderd worden door luchtige en wijde kleding te dragen, gemaakt van katoen. Indien het om de voeten gaat is het aan te raden leren schoenen te dragen. Hiernaast is het belangrijk dat u uzelf regelmatig wast zonder zeep waar parfum aan toegevoegd is. De oorzaak van overmatige zweetafscheiding komt vaak door een chronische infectie, hormonale schommelingen of het gebruik van bepaalde geneesmiddelen.

Behandeling tegen overmatige zweetafscheiding

Een behandeling met aluminiumzouten kan ervoor zorgen dat er minder zweet wordt gevormd bij overmatige transpiratie. Fagron biedt een uniek assortiment, waarmee in elke huidverzorgingsbehoefte kan worden voorzien. Producten met Aluminium(hydroxy)chloride zijn beschikbaar in verschillende toepassingsmethoden, zo zijn er zowel sprays als deppers beschikbaar. Beide varianten zijn toepasbaar op handen, voeten of lichaam.

Wat is aluminiumchloride

Aluminiumchloride heeft een samentrekkende werking op de bloedvaatjes in de huid. Door deze werking wordt de vochtafscheiding geremd.  Daarnaast zorgt het voor de blokkering van de zweetklieren waarmee de zweetafscheiding vermindert. Breng het product elke avond op een schone huid aan. Was het er ‘s ochtends weer af. Pas het in het begin elke avond toe, na 5 dagen kan het om de dag of enkele keren per week.

Verschil tussen Aluminiumchloride en Aluminiumhydroxychloride

Aluminiumchloride is mogelijk effectiever dan aluminiumhydroxychloride, maar heeft meer kans op overgevoeligheidsreactie / huidirritatie.

Bekijk alle producten
Overmatige zweetafscheiding
null

Producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.