null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Littekens

Wat zijn littekens?

Littekens zijn een afwijking van de huid dat blijvend zichtbaar is. Littekens wordt gevormd na een diepe beschadiging van de huid, zoals een operatie of een ongeval. Een litteken kan jeuk of pijn veroorzaken, wat vaak als vervelend wordt ervaren.

Soorten littekens

Verschillende factoren kunnen invloed hebben op een littekenvorming, zoals de grootte van de wond en de vorm daarvan. Littekens kunnen zich op drie verschillende manieren ontwikkelen.

Lees hier meer over crèmes voor littekens.

Behandeling van een litteken

Een litteken verzorg je het beste door het littekenweefsel te masseren en het litteken schoon te houden, zodat infecties worden voorkomen. Een behandeling met siliconen producten kan voor een litteken erg effectief zijn. Siliconen zorgen ervoor dat het vocht wordt vastgehouden, waardoor het litteken vlakker en soepeler wordt. De klachten zoals pijn of jeuk worden hiermee verzacht.

Siliconencrèmes

Siliconencrèmes worden gebruikt als littekenbehandeling voor oude en nieuwe keloïden en hypertrofische littekens. Siliconencrèmes hebben een lichte gel textuur waardoor het zijdezacht en niet vet aanvoelt op de huid. Hiernaast beschermt het de huid en word het herstellend vermogen ondersteund.

Nourisil MD

Nourisil MD kan worden gebruikt voor oude en nieuwe littekens. Het is een medisch hulpmiddel en bevat veilige ingrediënten, waardoor het geschikt is voor alle huidtypes en bij kinderen. Nourisil kan gemakkelijk op littekens op het gezicht en alle delen van het lichaam worden aangebracht.

Het product kan aangebracht worden nadat de wond is genezen (of hechtingen zijn verwijderd) en als het huidoppervlak intact is. Nourisil bestaat uit een uniek mengsel van vijf soorten siliconen en vitamine E. Door deze combinatie heeft het een perfecte werking voor rode wonden en littekens. Dit product vormt een zijdezachte en beschermende laag. Nourisil voelt niet vet aan en is vrij van minerale oliën en conserveermiddelen.

Littekens
null

Producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.