null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Insecten- en kwallenbeten

Een insecten of kwallenbeten is in beide gevallen niet gewenst. Velen onder ons hebben hier wel eens mee te maken gehad: een vervelende muggenbult of een agressieve wespensteek. Beide steken of beten hebben een onbehagelijk gevoel als resultaat.

 

Oorzaak van een insecten of kwallenbeet 

Wanneer je een insecten of kwallenbeten oploopt is het belangrijk om uit te vinden door welke ‘soort’ je gestoken of gebeten bent. Zo moet een wespen- of bijensteek anders worden behandeld dan een kwallenbeet. Ben je gebeten door een bij, wesp of hommel? Dan is het belangrijk om snel te handelen en de angel er zo snel mogelijk uit te halen. Zuig het gif eruit en spuug het uit.

Kwallenbeten kunnen opgelopen worden bij een bezoekje aan het strand. De lange tentakels met gif kunnen je lichaam aanraken waardoor het gif loslaat. Door een kwallenbeet kan er een plaatselijke reactie op de huid ontstaan. Deze reactie is te vergelijken met een brandnetel prik. De huid kan na de kwallenbeet rood worden of opzwellen.

 

Hoe kun je een insecten of kwallenbeet het beste verzorgen

Na een insectenbeet is het belangrijk dat de steekwond schoon wordt gemaakt en bij ernstige jeuk de huid wordt behandeld met crèmes die jeukstillend werken. Het gif van een kwal kan je neutraliseren door een behandeling met ingrediënten zoals: levomenthol, polidocanol, carbomeerwatergel. Deze ingrediënten zijn overigens ook toepasbaar bij jeuk door insectenbeten. Lees hier meer over ‘zalf voor insectenbeten’  of  ‘zalf tegen jeuk’.

Bekijk alle producten
Jeuk door muggenbeten
null

Producten voor insecten- en kwallenbeten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.