null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Clownseczeem

Clownseczeem, ook bekend als periorale dermatitis, is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door rode, schilferige plekken rondom de mond, neus en soms de ogen. Het kan eruitzien als een clownachtige uitslag, vandaar de term “clownseczeem”. Deze aandoening kan erg vervelend zijn en kan gepaard gaan met een branderig en een ongemakkelijk gevoel. Gelukkig zijn er verschillende (onderhouds-)behandelingsopties beschikbaar, waaronder het gebruik van indifferente middelen: crèmes en zalven.

 

Het belang van indifferente middelen bij de onderhoudsbehandeling van clownseczeem:

  • Indifferente middelen, zoals vochtvasthoudende vetcrèmes of zalven, verzachten en beschermen de huid zonder actieve medicinale ingrediënten.
  • Dagelijks gebruik van indifferente vetcrèmes en/of zalven kan de symptomen van clownseczeem verminderen, waaronder droogheid, schilfering en jeuk.
  • Indifferente middelen versterken de huidbarrière en helpen de huid functionerend als een ‘pleister’ beter bestand te maken tegen externe factoren.

 

Het kiezen tussen crèmes en zalven voor de onderhoudsbehandeling van clownseczeem:

  • Crèmes hebben een lichtere textuur, zijn gemakkelijker aan te brengen en worden snel geabsorbeerd door de huid. Ze zijn geschikt voor vochtige plekken, zoals huidplooien.
  • Crèmes met toegevoegd vet zoals vaseline of paraffine, zijn gemakkelijk smeerbaar en hebben een licht beschermende functie op de huid. Een vetcrème, zoals wij deze variaties noemen, zijn geschikt voor de droge huid met minimale schilfering.
  • Zalven hebben een dikkere consistentie en vormen een beschermende laag op de huid. Ze hydrateren effectief droge, schilferige plekken en voorkomen vochtverlies.

De keuze tussen een crème, vetcrème en een zalf hangt af van persoonlijke voorkeur en de ernst van de symptomen. Bij milde symptomen kan een crème voldoende zijn, terwijl een zalf geschikter kan zijn voor ernstigere symptomen met dikke, korstige plekken.

 

Andere aanbevelingen voor de behandeling van clownseczeem:

  • Vermijd irriterende stoffen die de symptomen kunnen verergeren.
  • Was de huid regelmatig met milde reinigingsmiddelen om de irritatie te verminderen.
  • Raadpleeg een dermatoloog voor een passende behandeling, aangezien zij gespecialiseerd zijn in huidaandoeningen en de juiste zorg kunnen bieden.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van indifferente middelen, crèmes of zalven slechts een deel van de behandeling van clownseczeem is. Het opvolgen van andere aanbevelingen en het raadplegen van een specialist zijn essentieel voor een effectieve behandeling.

In het kort, indifferente middelen spelen een belangrijke rol bij de behandeling van clownseczeem door de huid te beschermen en vochtverlies te minimaliseren. Bij het kiezen tussen crèmes en zalven moet rekening worden gehouden met de textuur en de ernst van de symptomen.

Clownseczeem
null

Producten

Bekijk alle producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.