null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Creme voor eczeem

Eczeem is een ontstekingsreactie van de huid, uitend in roodheid, een droge huid, schilfering en jeuk. Er zijn vele soorten eczeem, waarvan constitutioneel eczeem de meest voorkomende is. Daarnaast komen allergisch contacteczeem en seborroïsch eczeem vaak voor.

Oorzaken van constitutioneel eczeem

De huid bij constitutioneel eczeem heeft een verminderde functie van de huid barrière. Dit is vaak genetisch bepaald, aangezien constitutioneel eczeem een aangeboren huidaandoening is. Een eczeemhuid is niet in staat om vocht vast te houden, waardoor het chronisch droog is en toegankelijker voor irriterende stoffen van buitenaf. Het afweersysteem van de huid reageert vervolgens overmatig op deze stoffen, met een ontstekingsreactie en dus eczeem tot gevolg.

Hoe kan eczeem het beste verzorgd worden?

Constitutioneel eczeem is een chronische huidaandoening en dus helaas niet te genezen. Wel kunnen de eczeem opvlammingen beter onder controle gehouden worden door het eczeem op twee vlakken aan te pakken:

  • De ontstekingsreactie onderdrukken door middel van corticosteroïden of andere medicinale behandelingen;
  • De huidvetten aanvullen met een indifferente (vet)crème zodat het vocht beter wordt vastgehouden en niet uit de huid kan ontsnappen. Tevens beschermt een (vet)crème tegen de inwerking van irriterende stoffen.
Creme voor eczeem

Het is raadzaam om bij een eczeemgevoelige huid de voorkeur te geven aan een vetcrème. Vaak zijn vetcrèmes op basis van cetomacrogolwas of lanettewas met een percentage toegevoegd vaseline. Is er sprake van een ernstig droge, ruwe tot zelfs schrale eczeemhuid, dan is een vetcrème hoogstwaarschijnlijk niet voldoende. Het is dan raadzaam om een zalf (mengsel van enkel vetten) te gebruiken.

eczeem
null

Producten

Bekijk alle producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.