null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Blaasjes eczeem

Blaasjes eczeem, ook wel bekend als dyshidrotisch eczeem, is een chronische huidaandoening die voornamelijk de handen en voeten treft. Het wordt gekenmerkt door kleine blaasjes en jeukende bultjes op de huid. De precieze oorzaak van dyshidrotisch eczeem is niet volledig bekend. Er wordt verondersteld dat het een combinatie is van genetische aanleg en bepaalde omgevingsfactoren. Factoren zoals stress, allergieën, blootstelling aan bepaalde metalen en irriterende stoffen kunnen een rol spelen bij het veroorzaken of verergeren van deze huidconditie.

 

Symptomen van blaasjes eczeem

  • Kleine, jeukende blaasjes vormen zich op de handpalmen, vingers, zijkanten van de vingers en voetzolen;
  • De blaasjes kunnen variëren in grootte en zijn gevuld met heldere vloeistof;
  • Na verloop van tijd barsten de blaasjes, waardoor de huid rood, schilferig en gebarsten wordt;
  • Intense jeuk kan leiden tot ongemak en slaapstoornissen;

 

Behandelingen

Hoewel er geen genezing is voor dyshidrotisch eczeem, zijn er verschillende behandelingsopties die verlichting kunnen bieden. Een van de belangrijkste aspecten van de behandeling is het vermijden van triggers en irriterende stoffen (bijvoorbeeld, zeep, parfumstoffen en schoonmaakmiddelen). Daarnaast kunnen ontstekingsremmende medicijncrèmes- of zalven worden voorgeschreven om ontstekingen en jeuk te verminderen. Het gebruik van vocht aantrekkende en vochtvasthoudende crèmes en zalven en het vermijden van agressieve zeep kan ook helpen om de huid te verzachten en de algemene huidconditie te verbeteren. Ingrediënten zoals vaseline, paraffine, glycerine, glycerol of een combinatie daarvan zijn aan te raden.

 

Preventie

Hoewel het voorkomen van dyshidrotisch eczeem niet altijd mogelijk is, is het regelmatig invetten van de handen en voeten met crèmes en zalven belangrijk. Daarnaast is het gebruik van milde, parfumvrije zeep raadzaam voor het behoud van een goede huidconditie.

Met de juiste behandeling en preventieve maatregelen kan de impact van dyshidrotisch eczeem worden verminderd, waardoor een betere kwaliteit van leven mogelijk is voor degenen die ermee te maken hebben. Raadpleeg altijd een huisarts of dermatoloog voor een nauwkeurige diagnose en individueel advies.

Blaasjes eczeem
null

Producten

Bekijk alle producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.