null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Blaasjes eczeem

Blaasjes eczeem, ook wel bekend als dyshidrotisch eczeem, is een chronische huidaandoening die voornamelijk de handen en voeten treft. Het wordt gekenmerkt door kleine blaasjes en jeukende bultjes op de huid. De precieze oorzaak van dyshidrotisch eczeem is nog niet volledig bekend. Er wordt verondersteld dat het een combinatie is van genetische aanleg en bepaalde omgevingsfactoren. Factoren zoals stress, allergieën, blootstelling aan bepaalde metalen en irriterende stoffen kunnen een rol spelen bij het veroorzaken of verergeren van deze huidconditie.

 

Symptomen

  • Kleine, jeukende blaasjes vormen zich op de handpalmen, vingers, zijkanten van de vingers en voetzolen.
  • De blaasjes kunnen variëren in grootte en zijn gevuld met heldere vloeistof.
  • Na verloop van tijd barsten de blaasjes, waardoor de huid rood, schilferig en gebarsten wordt.
  • Intense jeuk kan leiden tot ongemak en slaapstoornissen.

 

Behandelingen

Hoewel er geen genezing is voor dyshidrotisch eczeem, zijn er verschillende behandelingsopties die verlichting kunnen bieden. Een van de belangrijkste aspecten van de behandeling is het vermijden van triggers en irriterende stoffen. Daarnaast kunnen topische corticosteroïden worden voorgeschreven om ontstekingen te verminderen en jeuk te verminderen. In ernstigere gevallen kunnen orale corticosteroïden of immunosuppressieve medicijnen worden voorgeschreven. Het gebruik van vocht aantrekkende en vochtvasthoudende crèmes en zalven en het vermijden van agressieve zeep kan ook helpen om de huid gehydrateerd te houden.

 

Preventie

Hoewel het voorkomen van dyshidrotisch eczeem niet altijd mogelijk is, zijn er enkele maatregelen die genomen kunnen worden om het risico te verminderen. Het vermijden van triggers zoals stress, bepaalde metalen en irriterende stoffen kan helpen. Het regelmatig invetten van de handen en voeten en het gebruik van milde, parfumvrije zeep kunnen ook bijdragen aan het behoud van een gezonde huid.

Met de juiste behandeling en preventieve maatregelen kan de impact van dyshidrotisch eczeem worden verminderd, waardoor een betere kwaliteit van leven mogelijk is voor degenen die ermee te maken hebben. Raadpleeg altijd een dermatoloog voor een nauwkeurige diagnose en individueel advies.

Blaasjes eczeem
null

Producten

Bekijk alle producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.