null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Contacteczeem

Contacteczeem is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt veroorzaakt door blootstelling aan irriterende stoffen of allergenen. Het kan leiden tot roodheid, geprikkelde huid, zwelling en zelfs blaren op de aangetaste huid. Wij leggen je uit wat contacteczeem precies is, waarom indifferente crèmes en zalven essentieel zijn voor de onderhoudsbehandeling, en geven we enkele tips voor de verzorging van contacteczeem.

 

Wat is contacteczeem?

Contacteczeem is een ontstekingsreactie van de huid die optreedt wanneer deze in direct contact komt met irriterende stoffen of allergenen. Deze kunnen variëren van chemische stoffen en metalen tot bepaalde planten en zelfs cosmetische producten. Contacteczeem kan acuut of chronisch zijn, afhankelijk van de duur en frequentie van de blootstelling aan de triggerende stof.

 

Behandeling met indifferente crèmes en zalven

Indifferente crèmes en zalven vormen de basis van de behandeling van contacteczeem. Deze producten bevatten geen actieve medicinale ingrediënten, maar hebben wel een belangrijke rol bij het herstel van de huid. Hieronder volgen enkele redenen waarom deze producten effectief zijn:

  • Bescherming en hydratatie: Indifferente crèmes en zalven vormen een beschermende barrière op de huid, voorkomen irritatie en uitdroging, en bevorderen vochtbehoud voor snel herstel.
  • Symptoomverlichting: Indifferente crèmes en zalven verzachten irritatie, roodheid en zwelling, kalmeren de huid en verminderen ongemak.
  • Veiligheid en verdraagzaamheid: Indifferente crèmes en zalven zijn veilig en goed verdraagbaar voor de meeste mensen, inclusief kinderen en zwangere vrouwen, doordat ze geen actieve medicinale ingrediënten bevatten.

 

Tips voor de verzorging van contacteczeem

Naast het gebruik van indifferente crèmes en zalven, zijn er nog enkele andere maatregelen die kunnen helpen bij de verzorging van contacteczeem.

  • Vermijd contact met de triggerende stof: Identificeer en vermijd de stof die contacteczeem veroorzaakt, zover dit mogelijk is.
  • Draag beschermende kleding en handschoenen: Voorkom direct contact met de huid door beschermende kleding en handschoenen te dragen als vermijding niet mogelijk is.
  • Houd de huid schoon en droog: Reinig voorzichtig met milde, parfumvrije zeep en dep zachtjes droog.
  • Gebruik indifferente crèmes en zalven: Royaal aanbrengen op de aangetaste gebieden om de huid te hydrateren en beschermen.
  • Raadpleeg een dermatoloog: Bij aanhoudende of verergerende symptomen, zoek professioneel advies.

 

Kortom, contacteczeem kan een vervelende en ongemakkelijke aandoening zijn, maar met de juiste behandeling en verzorging kunnen de symptomen worden verlicht en het herstel worden bevorderd. Het gebruik van indifferente crèmes en zalven speelt een cruciale rol bij het beschermen, hydrateren en kalmeren van de huid. Door ook andere verzorgingsmaatregelen toe te passen en professioneel advies in te winnen, kun je de impact van contacteczeem op je dagelijks leven minimaliseren.

eczeem
null

Producten

Bekijk alle producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.