null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Vette huid

Wat is een vette huid 

De vette huid is herkenbaar aan de vettige glans op het gezicht, met name op de T-zone. De T-zone is het gebied van het voorhoofd, neus en de kin. Op deze zone bevinden zich veel poriën (talgklieren). Bij een vette huid zijn deze vaak beter zichtbaar en is de huid dikker door de aanwezige talg. Het komt niet alleen voor in het gezicht, dit kan ook voorkomen op de borst of rug. De overmatige talgproductie kan lijden tot een acne gevoelige huid. Echter hoeft dit niet altijd te gebeuren.

Wat is talg

Talg is niet per definitie slecht voor de huid. Talg legt als het ware een beschermlaag op de huid. Die zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt en negatieve invloeden van buitenaf niet de huid binnen kunnen dringen.

Oorzaak van een vette huid 

Een vette huid is het resultaat van een overmatige talgproductie wat ontstaat door een vochttekort in de huid. Doordat de huid overmatig talg aanmaakt hoopt dit zich op in de porie waardoor deze verwijdt. Dit komt doordat de overmatige productie niet verwerkt kan worden. Door de verstopping van talg en dode huidcellen ontstaan mee-eters en puistjes.

Echter kan het ontstaan ook te maken hebben met genetische factoren of hormonale schommelingen die je kunt doormaken tijdens de puberteit maar ook bij een zwangerschap. Ook oorzaken zoals stress en voeding kunnen een rol spelen. Alles wat de bloedsuikerspiegel snel laat stijgen kan een groot effect hebben op een vette huid.

Hoe kun je een vette huid het beste verzorgen

Een vette huid heeft in de basis een tekort aan vocht. Door het vochttekort te compenseren en uitdroging tegen te gaan maakt de huid een overmatige hoeveelheid talg aan. De huid is hierdoor uit balans. Om de glans en/of acne te reduceren wordt er geadviseerd om vocht inbrengende producten te gebruiken. Maar het gebruik van erg vettende vocht inbrengende producten kan ervoor zorgen dat de poriën juist meer verstoppen en het mogelijk aanwezige acne versterken.

Tot slot is het belangrijk om geen uitdrogende producten te gebruiken om de overtollige talg te absorberen. Hierdoor droogt de huid tijdelijk uit waardoor de talgklieren nóg meer talg gaan produceren en de huid nóg vetter wordt. Wees dus lief voor je huid.

Meest geschikte producten voor jouw huidtype en/of huid specifieke kenmerken:

Bekijk alle producten
Vette huid
null

Producten voor een vette huid

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.