null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Vette huid

Wat is een vette huid

De vette huid is herkenbaar aan de vettige glans op het gezicht, met name op het T-zone gebied. De T-zone is het gebied van het voorhoofd, neus en de kin. Op deze zone bevinden zich veel poriën (talgklieren). Een vette huid komt niet alleen voor in het gezicht, dit kan ook voorkomen op de borst of rug. Een vette huid kan lijden tot een acne gevoelige huid. Echter resulteert een vette huid niet altijd in acne.

Oorzaak van een vette huid

Een vette huid is het resultaat van een overmatige talgproductie wat ontstaat door een vochttekort in de huid. Door overmatige talgproductie worden je poriën groter en kunnen deze verstopt raken met dode huidcellen en talg. Dit kan te maken hebben met genetische factoren of met hormonale schommelingen zoals onder andere de puberteit of zwangerschap.

Een vettige huid kan bij sommige mensen aanwezig blijven. Dit komt doordat de genen en erfelijke factoren bepalen hoe de huid reageerd op hormonale schommelingen. Hiernaast kunnen er ook andere oorzaken zijn zoals voeding of stress. Alles wat je bloedsuikerspiegel snel laat stijgen kan een groot effect hebben op een vette huid.

Hoe kun je een vette huid het beste verzorgen

Een vette huid heeft in de basis een tekort aan vocht. Door het vochttekort te compenseren en uitdroging tegen te gaan maakt de huid een overmatige hoeveelheid talg aan. De vette huid is uit balans. Het reduceren van glans en/of acne kan doormiddel van het gebruiken van vocht inbrengende producten. Echter moet de vette huid oppassen bij het gebruik van erg zware of vettere vocht inbrengende producten, dit kan klachten als verstopte poriën en acne versterken.

Tot slot is het belangrijk om geen uitdrogende producten te gebruiken om de overtollige talg te absorberen. Hierdoor droogt te huid tijdelijk uit waar door de talgklieren nóg meer talg gaan produceren en de huid nóg vetter wordt.

Meest geschikte producten voor jouw huidtype en/of huid specifieke kenmerken:

Bekijk alle producten
Girl with problem skin. Freckles, pigmentation, enlarged pores.
null

Producten voor een vette huid

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.