null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Geprikkelde huid (jeuk)

Wat is een geprikkelde huid

Een geprikkelde huid is herkenbaar aan de jeukende, geïrriteerde en soms rode huid. Jeuk geeft de drang om op de huid te wrijven, krabben of kloppen. De jeukklachten kunnen variëren van lichte tot hele ernstige jeuk. Een geprikkelde huid komt vaak voor en gaat in sommige gevallen gepaard met een (zeer) droge huid. Dit komt doordat het vetlaagje (lipiden) dat de huid beschermd niet in staat is om de huid te beschermen, hierdoor reageert de huid overgevoelig op invloeden van buitenaf en ontstaat er een onbehaaglijk jeuk gevoel.

Oorzaak van een geprikkelde huid

Een geprikkelde huid kan allerlei oorzaken hebben zoals een allergische reactie (galbulten), waterpokken, luieruitslag of insecten- en kwallenbeten. Een geprikkelde huid kan in sommige gevallen ook ontstaan bij atopische huidaandoeningen zoals eczeem. Een jeukende huid geeft de drang om te krabben, iets wat voorkomen moet worden om te huid niet verder te beschadigen. De geprikkelde huid kan toenemen wanneer de huid beschadigd blijft door continue krabben, de temperatuur buiten én binnen toeneemt, de huid in aanraking komt met stoffen waar hoogstwaarschijnlijk een allergie voor is of door contact met té warm water.

Hoe kun je een geprikkelde huid het beste verzorgen

Om de geprikkelde, jeukende huid te kalmeren zijn er diverse mogelijkheden. Er worden ingrediënten gebruikt welke jeukstillende en kalmerende eigenschappen hebben. Crèmes of zalven met de betreffende ingrediënten kunnen dan worden aangebracht op de jeukende plekken.

Voor de behandeling van jeukende insecten- en kwallenbeten kan een (gel)crème op basis van levomenthol en/of carbomeerwatergel een uitkomst zijn. Crèmes en zalven op basis van zinkoxide zijn geschikt voor de verzorging en verzachting van de huid bij luieruitslag en waterpokken. Polidocanol is een licht verdovend en jeukstillend ingrediënt wat wordt toegepast in een vetcrème voor de zeer ruwe en schrale huid en tot slot worden koelzalven veelvoudig geadviseerd en voorgeschreven bij jeukende atopische huidaandoeningen.

Lees hier meer Creme tegen jeuk

Lees hier meer Zalf tegen jeuk

Lees hier meer Creme voor huiduitslag

Lees hier meer Zalf voor insectenbeten

Bekijk alle producten
null

Producten voor de geprikkelde huid (jeuk)

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.