null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Zeer droge huid

 Wat is een zeer droge huid

Een zeer droge huid is herkenbaar aan de ruwe, schrale en soms opengesprongen huid. Een zeer droge huid wordt vaak gelinkt aan atopische huidaandoeningen als; (constitutioneel) eczeem of ichthyosis. Een zeer droge huid komt voornamelijk voor op de handen, schenen en ellenbogen, omdat deze delen vaak worden blootgesteld aan de omgeving maar kan uiteraard overal op het lichaam voorkomen.

Oorzaak van een zeer droge huid

Een zeer droge huid kan genetisch ontstaan ( bijvoorbeeld constitutioneel eczeem) of door leeftijd. Echter kan een zeer droge huid ook ontstaan wanneer een normaal tot droge huid voor een langere tijd niet juist wordt verzorgd. Een zeer droge huid ontstaat dus niet alleen door invloeden van binnenuit, maar kan ook ontstaan door invloeden van buitenaf. Frequent contact met warm water in combinatie met het gebruik van zeep is een van deze invloeden. De talgklieren kunnen de aanmaak niet bijbenen waardoor de huid consequent te droog blijft of nog droger wordt.

Hoe kun je een zeer droge huid het beste verzorgen

Voor de verzorging van een zeer droge huid is het belangrijk om een product te kiezen wat zowel het vochtvasthoudend vermogen van de huid versterkt en beschermende eigenschappen heeft. Dit zijn vaak rijke crèmes of zalven met een hoog vetgehalte. Het beschermende, vettere laagje op de huid zorgt als een soort ‘pleister’ dat het vocht de huid niet kan ontsnappen en invloeden van buitenaf worden geweerd.

Het is raadzaam een rijke crème of zalf meerdere keren per dag aan te brengen. Daarnaast is het bij een zeer droge huid belangrijk om de bad- en doucheroutine hierop af te stemmen. Kort douchen of baden, niet te warm en met beschermende bad- of douchelotions/oliën speciaal voor de zeer droge huid.

Als een zeer droge huid wordt geïdentificeerd als een atopische huidaandoening is naast een juiste verzorgingsroutine soms ook een medicinale behandeling nodig om de opvlammende, ruwe en schilferige huid te kalmeren. Bezoek hiervoor een (huis)arts of dermatoloog.

Bekijk alle producten
null

Producten voor een zeer droge huid

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.