null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Zeer droge huid

Wat is een zeer droge huid

Een zeer droge huid is herkenbaar aan de ruwe, schrale en soms opengesprongen huid. Deze huid wordt vaak gelinkt aan atopische huidaandoeningen zoals; (constitutioneel) eczeem of ichthyosis. Een zeer droge huid komt voornamelijk voor op de handen, schenen en ellenbogen. Dit komt omdat deze delen vaak worden blootgesteld aan de omgeving. Op andere delen van het lichaam is het natuurlijk ook mogelijk.

Oorzaak van een zeer droge huid

Een zeer droge huid kan genetisch ontstaan (bijvoorbeeld door constitutioneel eczeem) of door leeftijd. Echter kan het ook ontstaan wanneer een normaal tot droge huid voor een langere tijd niet juist wordt verzorgd. Een zeer droge huid ontstaat dus niet alleen door invloeden van binnenuit, maar kan ook ontstaan door invloeden van buitenaf. Frequent contact met warm water in combinatie met het gebruik van zeep is één van deze invloeden. De talgklieren kunnen de aanmaak niet bijbenen waardoor de huid consequent te droog blijft of nog droger wordt.

Hoe kun je een zeer droge huid het beste verzorgen

Voor de verzorging van een huid die zeer droog is, is het belangrijk om een product te kiezen dat het vochtvasthoudend vermogen van de huid versterkt en beschermende eigenschappen heeft. Dit zijn vaak crèmes of zalven met een hoog vetgehalte. Het beschermende vette laagje op de huid zorgt als een soort ‘pleister’ dat het vocht niet uit de huid kan ontsnappen en invloeden van buitenaf worden geweerd.

Het is raadzaam een crème of zalf meerdere keren per dag aan te brengen. Daarnaast is het belangrijk om de bad- en doucheroutine hierop af te stemmen. Kort douchen of baden, niet te warm en met beschermende bad- of douchelotion/olië worden hierbij aangeraden.

Als een zeer droge huid wordt geïdentificeerd als een atopische huidaandoening is naast een juiste verzorgingsroutine soms ook een medicinale behandeling nodig om de opvlammende, ruwe en schilferige huid te kalmeren. Bezoek hiervoor een (huis)arts of dermatoloog.

Lees hier meer Zalf voor de zeer droge huid

 

Bekijk alle producten
null

Producten voor een zeer droge huid

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.