null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Droge huid

Wat is een droge huid

Een droge huid komt veelvoudig voor en wordt binnen de dermatologie ‘Xerosis Cutis’ genoemd, vertaald uit het latijn ‘Droge Huid’. De huid is vaak gevoelig en kan soms jeuken, waardoor de huid mogelijk ruw aanvoelt. Het kan voorkomen over het gehele lichaam of plaatselijk op het gelaat, handen, schenen en ellenbogen, omdat deze delen vaak worden blootgesteld aan externe factoren zoals de gure winterkou, fijnstof en uitstoot.

Oorzaak van een droge huid

Een droge huid heeft veel oorzaken, zowel van binnen- als van buitenaf. De huid die droog is heeft een tekort aan vetstofjes (lipiden) waardoor de huid het beschermend laagje verliest en kwetsbaar wordt voor uitdroging. Externe factoren zoals een hoog opgedraaide verwarming of een blazende airco kunnen de huid verder uitdrogen.

Atopische huidaandoeningen zoals eczeem zijn vaak genetisch bepaald, echter kunnen invloeden van buitenaf deze atopische huid sterk beïnvloeden. Frequent contact met té warm water in combinatie met het gebruik van zeep is een van de belangrijkste invloeden van buitenaf. Zeep ontvet de huid en veranderd daarbij de zuurgraad van de huid. De talgklieren kunnen daardoor de aanmaak van de huidvetten niet bijbenen waardoor de huid consequent te droog blijft.

Hoe kun je een droge huid het beste verzorgen

Voor de verzorging van een droge huid is het belangrijk om een product te kiezen wat zowel vocht inbrengend als beschermend is. Dit zijn vaak rijkere crèmes of zalven met een hoog vetgehalte. Het beschermende, vette laagje op de huid zorgt als een soort ‘pleister’ dat het vocht de huid niet kan ontsnappen en invloeden van buitenaf worden geweerd.

Tot slot is het erg belangrijk om de bad- en douche routine af te stemmen op de huid. Kort douchen of baden, niet te warm en met beschermende bad- of douche lotions/oliën speciaal voor de huid die droogte vertoont.

Lees hier meer Creme voor de droge huid 

Lees hier meer Zalf voor de droge huid

 

Bekijk alle producten
Droge huid
null

Producten voor een droge huid

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.