null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Zalf voor kloven

Kloven zijn kleine barstjes of diepe groeven in de huid. Kloven in de huid ontwikkelen zich doordat de barrièrefunctie van de huid wordt verstoord, dit kan erg pijnlijk zijn. De meest voorkomende plek van een kloof is op de voeten en de handen. Ook kunnen kloven ontstaan op de lippen of achter de oren.

Hoe ontstaan kloven

Een verstoring van de huidbarrière waardoor een kloof ontstaat kent verschillende oorzaken.

  • Het weer; Kloven kunnen ontstaan door koude en winterse omstandigheden. Doordat de verwarming binnen hoog staat wordt de lucht droger. Dit kan ervoor zorgen dat de huid sneller uitdroogt en er kloven kunnen ontstaan.
  • Een huidaandoening; Bij huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis is de huidbarrière verstoord. Tevens is de huid vaak chronisch, ernstig droog. Hierdoor kunnen er sneller kloven ontstaan.
  • Druk op de huid; Door een constante druk op de huid kan er eelt ontstaan. Dit komt vooral voor op de voetzolen. Mensen met een staand beroep of een afwijkende voetstand kunnen hier extra veel last van hebben.
Advies bij kloven

Om een kloof zo snel mogelijk te helen is het belangrijk om de huid te beschermen en soepel te houden zodat de kloof de kans krijgt om te herstellen en niet dieper of groter wordt. De huidbarrière is beschadigd en heeft een aanvullende ‘laag’ nodig. Het is raadzaam om een zalf of volle vetcrème te gebruiken bij kloven. Een zalf of vetcrème houdt de huid soepel en beschermd de kloof tot slot draagt het bij aan het huidherstel.

Zalven voor kloven

Lanoline vaseline glycerine in gelijke delen

Lanoline Vaseline Glycerine in gelijke delen is een vetcrème met zalf eigenschappen welke raadzaam is voor de verzorging van kloven, barstjes en zeer droge lichaamsplekken. Deze vetcrème zal kloven en barstjes verzorgen en beschermen. Tevens is dit product geschikt voor gescheurde of droge lippen en/of mondhoeken.

Witte vaseline

Witte vaseline draagt bij aan de bescherming van de huid. Door de toepassing van witte vaseline op de huid staat de huidbarrière minder water af waardoor het vochtvasthoudend vermogen van de huid wordt bevorderd. De huid voelt soepeler en comfortabeler aan.

Vaseline Paraffine 60-80 mPa.s in gelijke delen

Vaseline Paraffine 60-80 mPa.s in gelijke delen is een goed smeerbare zalf welke de huid beschermd tegen verdere uitdroging.

Bovenstaande producten worden geadviseerd als basis huidverzorging. Het kan de medicinale behandeling ondersteunen maar niet vervangen.

Droge huid
null

Zalf voor kloven

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.