null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Zalf voor de schrale huid

De schrale huid kenmerkt zich door een droge, trekkerige, geïrriteerde huid die barstjes vertoont. De huid voelt daardoor ruw aan en kan gepaard gaan met jeuk en schilfering. Door deze kenmerken is de barrièrefunctie van de huid verminderd en is de huid vatbaarder voor invloeden van buitenaf. Het is daarom essentieel om de schrale huid goed te beschermen. Tevens is het van belang om te proberen te achterhalen wat de schrale huid veroorzaakt heeft.

Ontstaan van een schrale huid

Van nature kan een schrale huid chronisch voorkomen, echter wordt een schrale huid vaak veroorzaakt door invloeden van buitenaf. Dit kunnen bijvoorbeeld veranderende weersomstandigheden zoals kou zijn, maar ook het te warm en te vaak wassen van de huid kan een oorzaak zijn bij het ontstaan van een schrale huid. Het gebruik van producten met irriterende stoffen als harde ‘ontvettende’ zepen, parfum, geur- en kleurstoffen kunnen een ruwe en schrale huid veroorzaken of verergeren.

Hoe behandel je de schrale huid?

Voor de verzorging van een schrale huid is het belangrijk om producten te gebruiken die barrièrefunctie van de huid kunnen ondersteunen. Dit kan door producten te gebruiken die de huid beschermen door het tekort aan vetten aan te vullen, dat kan o.a. met een zalf voor de schrale huid. Vetten zoals vaseline en paraffine dragen bij aan de bescherming van de huid. Tevens kunnen ingrediënten als ureum en eucerine de ruwe en schrale zones van de huid gladder maken en het vochtvasthoudend vermogen van de huid verbeteren.

Zalf voor de schrale huid

Er zijn meerdere zalven in het assortiment van Fagron die bevorderend zijn voor een schrale huid. De keuze voor een zalf is persoonlijk, daarom is het belangrijk om verschillende zalven te proberen. De apotheek is gespecialiseerd in het adviseren van een zalf voor de schrale huid.

Ureumzalf 10%

Deze zalf is geschikt voor de zeer droge, ruwe en schrale huid. Ureum in de zalf werkt barrière ondersteunend en zorgt ervoor dat water beter wordt vastgehouden in de huid. Tegelijkertijd zal het de ruwe huid en schilfers licht verweken, waardoor de huid gladder wordt.

Eucerine met water

Eucerine met water zorgt ervoor dat een zalf goed kan doordringen in de huid en weekt tegelijkertijd de eventuele schilfers los. De schrale huid zal gladder en minder droog worden. Is er sprake van een wolvetallergie? Dan is het raadzaam dit product niet te gebruiken.

Ureum 10% paraffine 10% in eucerine met water

Dit product combineert alle bevorderende ingrediënten voor een schrale huid in één product. Het bevat namelijk ureum, eucerine, paraffine (vloeibaar vet) en petrolatum (vast vet).

Bovenstaande producten worden geadviseerd als basis huidverzorging. Het kan de medicinale behandeling ondersteunen maar niet vervangen.

ruwe en schrale huid met kloven
null

Zalf voor de schrale huid

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.