null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Creme voor de schrale huid

Een schrale huid is een droge huid die trekkerig aan kan voelen. Vaak gaat dit gepaard met een licht gebarsten en schilferende huid. De barrièrefunctie van de huid is hierdoor verminderd en vatbaarder voor invloeden van buitenaf. Het is bij een schrale huid essentieel om de huid goed te beschermen, om zo verdere uitdroging en irritatie te voorkomen. Hiervoor is het van belang om te achterhalen wat de oorzaak betreft van de schrale huid. Een creme voor  de schrale huid is dan ook raadzaam voor dagelijkse toepassing.

Een schrale huid kan verschillende oorzaken hebben. Het kan van nature aanwezig zijn, maar meestal ontstaat het door invloeden van buitenaf. Dit kunnen bijvoorbeeld veranderende weersomstandigheden zijn, maar ook het te warm en te vaak wassen van de huid kan bijdragen bij het ontstaan. Ook het gebruik van producten met irriterende ingrediënten als parfum, geur en kleurstoffen kunnen een ruwe en schrale huid veroorzaken of verergeren.

Creme voor de schrale huid

Voor de verzorging van een schrale huid is het belangrijk om producten te gebruiken die barrièrefunctie van de huid ondersteunen en herstellen. Dit kan door producten te gebruiken die de huid beschermen door het tekort aan vetten aan te vullen met een crème. Verzorgende ingrediënten als glycerine en vaseline dragen bij aan de bescherming van de huid. Tevens kunnen ingrediënten als ureum en melkzuur de ruwe en schrale huid gladder maken en het vochtvasthoudend vermogen van de huid verbeteren.

Indien de huid een ernstige schilfering vertoont kan een crème wellicht niet voldoende bijdragen bij het herstelde vermogen van de huid. In dit geval is een zalf beter passend. Lees hier meer over zalven voor de schrale huid.

ruwe en schrale huid met kloven
null

Producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.