null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Zalf voor droge voeten

‘Zalf voor droge voeten’

Droge voeten is een veelvoorkomend probleem. Droge voeten zijn te herkennen aan een ruwe en pijnlijke huid. Bij een droge huid kan de huid trekken of jeuken en is de huid extra gespannen en kwetsbaar.

Hoe ontstaan droge voeten

Droge voeten ontstaan door een verminderde werking van de talgklierfunctie. Hierdoor bevat de huid niet genoeg talg om de huid soepel te houden. Door het tekort aan lipiden en/of talg ontsnapt het vocht uit de huid, hierdoor droogt de huid uit. Doordat de huid droog is kunnen er pijnlijke kloven of schilfers ontstaan. Kloven kunnen gaan bloeden en opvolgend gaan ontsteken. Het is om deze redenen erg belangrijk om droge voeten te voorkomen.

Weersomstandigheden of een huidaandoening kunnen ook oorzaken zijn waardoor een droge huid ontstaat. Tevens kan de doorbloeding een belangrijke oorzaak zijn van het ontstaan van een droge huid. Vooral oudere mensen of mensen met een medische aandoening zoals Reuma of Diabetes kunnen hier veel last van hebben.

Advies bij droge voeten

Bij droge voeten is het belangrijk om de huid goed te verzorgen. Dit kan doormiddel van een zalf. Zalf voor droge voeten draagt bij aan het herstel van de huid. Een zalf legt een beschermlaag over de droge, aangedane huid waardoor vocht niet uit de huid kan ontsnappen en de huid soepeler wordt.

Zalven voor droge voeten

Ureumzalf

Ureumzalf is geschikt voor ernstig uitgedroogde voeten met kloven. De zalf hydrateert en maakt ruwe zones op de huid gladder. De vaseline in deze zalf zorgt voor een hoger vetgehalte en draagt bij aan de bescherming van de huid, waardoor de huid minder water afstaat en gehydrateerd blijft.

Lanoline vaseline glycerine in gelijke delen

Lanoline Vaseline Glycerine in gelijke delen is een vetcrème met zalf eigenschappen welke zeer geschikt is voor de verzorging van een droge en aangedane huid. Deze vetcrème zal kloven en barstjes verzorgen en beschermen. Tevens is dit product erg geschikt voor gescheurde of droge lippen.

Bovenstaande producten worden geadviseerd als basis huidverzorging. Het kan de medicinale behandeling ondersteunen maar niet vervangen.

Droge huid
null

Zalf voor droge voeten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.