null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Crème voor littekens

Een litteken is een afwijking van de huid dat blijvend zichtbaar is. Een litteken wordt gevormd na een diepe beschadiging van de huid, zoals een operatie of een ongeval. Een litteken kan jeuk of pijn veroorzaken, wat vaak als vervelend wordt ervaren. Een creme voor littekens kan dan raadzaam zijn.

Soorten littekens

Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de vorming van een litteken. Voorbeelden hiervan zijn de grootte van de wond en de vorm hiervan. Een litteken is onder te verdelen in drie verschillende soorten.

  • Normaal litteken: Dit litteken is een klein wit of huidkleurige beschadiging op de huid. Dit ontstaat bij een wondgenezing of na een operatie. De wondgenezing verloopt onder normale omstandigheden, waardoor de huid zelf nieuw bindweefsel aanmaakt.
  • Hypertrofisch litteken: Dit litteken kan ontstaan doordat de genezing tijdens de eerste maanden te snel gaat. Hierdoor is het litteken rood, verdikt en kan het jeuken.
  • Keloïd litteken: Dit litteken is verdikt waardoor er veel littekenweefsel te zien is. Een keloïd kan groter zijn dan de oorspronkelijke wond en is vaak rood of paars van kleur.
Creme voor littekens 

Een litteken kan het beste verzorgd worden door de huid schoon te houden en het littekenweefsel te masseren met een siliconen product. Siliconen zorgen voor het vochtvasthoudend vermogen in de huid. Hierdoor wordt het litteken vlakker en soepeler en worden de klachten zoals jeuk of pijn verlicht.

Fagron littekenbehandelingen zijn speciaal ontwikkeld voor de preventie en verbetering van nieuwe en bestaande littekens.

Nourisil MD

Nourisil MD kan worden gebruikt voor oude en nieuwe littekens. Het is een medisch hulpmiddel en bevat veilige ingrediënten, waardoor het geschikt is voor alle huidtypes en bij kinderen. Nourisil kan gemakkelijk op littekens op het gezicht en alle delen van het lichaam worden aangebracht.

Het product kan aangebracht worden nadat de wond is genezen (of hechtingen zijn verwijderd) en als het huidoppervlak intact is. Nourisil bestaat uit een uniek mengsel van vijf soorten siliconen en vitamine E. Door deze combinatie heeft het een perfecte werking voor rode wonden en littekens. Dit product vormt een zijdezachte en beschermende laag. Nourisil voelt niet vet aan en is vrij van minerale oliën en conserveermiddelen.

Siliconencrèmes

Siliconencrèmes worden gebruikt als littekenbehandeling voor oude en nieuwe keloïden en hypertrofische littekens. Siliconencrèmes hebben een lichte gel textuur waardoor het zijdezacht en niet vet aanvoelt op de huid. Hiernaast beschermt het de huid en word het herstellend vermogen ondersteund.

Littekens
null

Producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.