null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Keizersnede litteken

Een keizersnede litteken ontstaat als gevolg van een keizersnede-operatie. Het is een incisie in de buikwand, meestal net boven de schaamstreek. Het litteken kan verschillende kenmerken hebben, zoals een lichte verhevenheid, roze of lichtpaarse kleur en enige gevoeligheid.

 

Hoe ontstaat een keizersnede litteken?

Het ontstaan van een keizersnede litteken begint met de incisie die tijdens de operatie wordt gemaakt. Na de geboorte wordt de incisie gehecht met oplosbare hechtingen. Gedurende het genezingsproces vormt het lichaam collageenvezels om de wond te herstellen. Na verloop van tijd verandert het verse litteken van uiterlijk en textuur. Het kan enige tijd duren voordat het litteken volledig geneest en de definitieve vorm aanneemt.

 

Hoe behandel je een keizersnede litteken?

De behandeling van een keizersnede litteken kan variëren, afhankelijk van de individuele situatie en het type litteken. Raadpleeg altijd een arts voor de meest geschikte behandelingsopties. In de meeste gevallen vervaagt en verzacht het litteken vanzelf naarmate de tijd verstrijkt. Hier zijn enkele behandelmogelijkheden die het genezingsproces kunnen bevorderen:

 

  • Littekenmassage: Regelmatige massage van het littekenweefsel met zachte druk kan de bloedcirculatie verbeteren en de genezing bevorderen. Dit kan het litteken soepeler en minder zichtbaar maken.
  • Siliconengel of -pleisters: Het aanbrengen van siliconengel of het gebruik van siliconenpleisters op het litteken kan helpen de textuur en kleur te verbeteren. Siliconengel vormt een beschermende barrière over het litteken en houdt het vochtig, waardoor de genezing wordt bevorderd. Lees hier meer over onze siliconengel: Nourisil MD.
  • Crèmes en zalven: Er zijn speciale crèmes en zalven verkrijgbaar die kunnen helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens. Deze producten bevatten vaak ingrediënten zoals vitamine E, allantoïne en hyaluronzuur die de huid kunnen hydrateren en het herstelproces kunnen ondersteunen. Lees hier meer over siliconencrème 20%.

 

Het is belangrijk om geduld te hebben bij de behandeling van een keizersnede litteken, aangezien het volledige genezingsproces enkele maanden tot een jaar kan duren. Het is ook essentieel om goed voor het litteken te zorgen, het te beschermen tegen zonlicht en het regelmatig te controleren op eventuele tekenen van infectie.

Als je je zorgen maakt over je keizersnede litteken of vragen hebt over de behandeling, neem dan contact op met een medisch professional. Zij kunnen je de juiste begeleiding en advies geven om het genezingsproces te optimaliseren.

Keizersnede litteken
null

Producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.