null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Creme voor brandwonden

Wat is een brandwond

Een brandwond is een beschadiging van de huid. Deze beschadigingen kunnen variëren van kleine pijnlijke verbrande plekken tot aan grote levensbedreigende verbrandingen. Brandwonden kunnen permanente schade veroorzaken door littekenvorming. Een crème voor brandwonden is daarom raadzaam.

Hoe ontstaat een brandwond

Een brandwond ontstaat door de aanraking van de huid met vuur, elektriciteit, een zeer warm item of een chemische stof bij een bepaalde temperatuur of gedurende een bepaalde tijd. Het ontstaan van een brandwond kan een ingrijpende of traumatische gebeurtenis zijn. Bij ernstige verbrandingen kan de huid blijvende, ernstige huidschade oplopen.

Advies voor de verzorging van een brandwond

Brandwonden worden onderverdeeld in verschillende dieptes van de wond.

Bij een eerstegraads verbranding is de opperhuid nog niet beschadigd. Een eerstegraads brandwond kan bijvoorbeeld ontstaan door een lichte zonsverbranding. De huid is rood, pijnlijk en kan droog aanvoelen. Deze symptomen zullen na enkele dagen verdwijnen. Bij een eerstegraads brandwond is een behandeling meestal niet nodig. De huid koelen met lauw water en eventueel een hydraterende crème is voldoende.

Bij een tweedegraads brandwond is de opperhuid wel beschadigd. De verwondingen zijn oppervlakkig en de huidlaag waarin huidcellen worden gemaakt is deels beschadigd. De huid is rood, pijnlijk, kan nattend aanvoelen en soms ontstaan er blaren. Deze symptomen zullen ongeveer binnen twee weken verminderen en in de meeste gevallen geen ernstige littekens achterlaten. Bij verbranding is het belangrijk om de huid direct te koelen met lauw water. Hierna wordt aan de ernst van de brandwond beoordeeld of dat een behandeling in het ziekenhuis noodzakelijk is.

Bij een derdegraadsbrandwond is de huid beschadigd tot aan het onderhuids vetweefsel. De huid is droog, leerachtig en wit/ zwart gekleurd. Pijn zal hierbij nauwelijks worden gevoeld, doordat de zenuwen in de huid zijn aangetast. De genezing van een derdegraadsbrandwond zal een lange tijd duren, doordat de huid opnieuw zichzelf opnieuw moet ‘opbouwen’. Bij grote brandwonden is soms een huidtransplantatie nodig, zodat de dode huid verwijderd kan worden.

Siliconencrèmes

Siliconencrèmes worden gebruikt als littekenbehandeling voor oude en nieuwe keloïden en hypertrofische littekens. Siliconencrèmes hebben een lichte gel textuur waardoor het zijdezacht en niet vet aanvoelt op de huid. Hiernaast beschermt het de huid en word het herstellend vermogen ondersteund.

 

Nourisil™ MD

Nourisil™ MD is een lichte, transparante siliconengel met maar liefst 80% siliconen is speciaal ontwikkeld voor de preventie en verbetering van littekens. Nourisil™ MD is een medisch hulpmiddel en is toepasbaar op nieuwe en oude littekens. Nourisil™ MD kan littekens vlakker en gladder maken, de jeuk en roodheid/ verkleuringen van de huid verlichten.

Crème voor brandwonden
null

Producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.