null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Zalf tegen jeuk

Een jeukende huid geeft een onbehaaglijk gevoel waardoor de drang ontstaat om te krabben. Jeuk blijft in de meeste gevallen beperkt tot een bepaalde plek op het lichaam. Echter komt het bij sommige huidaandoeningen of ziektes voor dat er jeuk ontstaat over het gehele lijf. Vaak is er bij jeuk sprake van een vicieuze cirkel van jeuk – krabben – jeuk. De huid raakt namelijk beschadigd door het krabben waardoor een wondgenezingsproces op gang komt, wat weer jeuk veroorzaakt.

Oorzaken van jeuk op de huid

Jeuk kent veel verschillende oorzaken zoals; huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis, bijwerkingen van geneesmiddelen of systemische aandoeningen. Bij huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis of een zeer droge huid is jeuk een veel voorkomend symptoom. Jeuk kan ook ontstaan door een reactie van externe invloeden zoals insecten- of kwallenbeten.

Jeuk kan overal op het lichaam voorkomen en er zijn dan ook veel verschillende soorten jeuk. Systemische aandoeningen waarbij veelvoudig jeuk optreedt zijn; diabetes, hepatitis of bij verschillende nier- en leverziekten. Wanneer er een allergie ontstaat, kan de huid ook reageren met jeuk. Huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis gaan veelvoudig gepaard met jeuk, met name de eczeemhuid heeft daarmee te maken. De ontstekingsreactie van de huid bij eczeem, resulteert vaak in jeuk.

Zalf tegen jeuk

Hoe moeilijk het ook is, het allerbelangrijke bij jeuk is om niet te krabben of wrijven. Dit maakt de klachten alleen maar erger, waardoor de kans op huidletsel wordt vergroot. Hiernaast is het aan te raden om de huid in te smeren met een kalmerende zalf tegen jeuk.

Polidocanol 3% ureum 5% vetcrème

Polidocanol 3% ureum 5% vetcrème, eigenlijk geen zalf maar een vettende crème, is uitermate geschikt voor een schrale, ruwe en geprikkelde huid. Polidocanol heeft een licht verdovend effect waardoor een jeukend gevoel in de huid tijdelijk wordt verdoofd. Het ureum in de crème hydrateert en heeft een licht ontschilferende werking op de huid, waardoor ruwe plekken gladder worden. Dit product is o.a. toepasbaar bij jeukend eczeem, ichthyosis of een jeukende, zeer droge huid.

Koelzalf zonder rozenolie

Door de verdamping van water in deze zalf geeft het de huid een tijdelijk, jeukstillend effect. Naast het stillen van de jeuk zal deze zalf de huidbarrière beschermen tegen invloeden van buitenaf. Hiermee worden externe invloeden die voor jeuk kunnen zorgen geweerd. De koelzalf zonder rozenolie wordt vaak voorgeschreven als onderhoudsmiddel bij een droge, jeukende huid. Deze variatie is zonder rozenolie om eventuele overgevoeligheidsreacties te voorkomen.

Bovenstaande producten worden geadviseerd als basis huidverzorging. Het kan de medicinale behandeling ondersteunen maar niet vervangen.

Zalf tegen jeuk
null

Zalf tegen jeuk

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.