null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Creme tegen jeuk

Een jeukende huid geeft een onbehaaglijk gevoel waardoor de drang ontstaat om te krabben. Jeuk blijft in de meeste gevallen beperkt tot een bepaalde plek op het lichaam. Echter komt het bij sommige huidaandoeningen of ziektes voor dat er jeuk ontstaat over het gehele lijf. Vaak is er bij jeuk sprake van een vicieuze cirkel van jeuk – krabben – jeuk. De huid raakt namelijk beschadigd door het krabben waardoor een wondgenezingsproces op gang komt, wat weer jeuk veroorzaakt. Een crème tegen jeuk is dan raadzaam.

Oorzaken van jeuk

Jeuk kan ontstaan door verschillende factoren. Voorbeelden hiervan zijn huidaandoeningen, geneesmiddelen of systemische aandoeningen. Jeuk kan ook ontstaan door insectenbeten of weersomstandigheden zoals warmte of kou. Overal op het lichaam kan jeuk voorkomen. Wanneer je een allergie hebt kan een reactie op de huid te zien zijn waardoor jeuk ontstaat.

Advies bij jeuk

Doordat jeuk allerlei verschillende oorzaken heeft is het belangrijk om bij aanhoudende heftige jeuk een arts te raadplegen. Een arts kan allergieën opsporen en medicatie voorschrijven. Het is erg belangrijk om krabben te vermijden, zodat de visuele cirkel van jeuk- krabben- jeuk wordt doorbroken. Dit kan soms erg lastig zijn, maar uiteindelijk zal de jeuk door het krabben alleen maar verergeren.

Een aantal tips om de jeuk te verminderen of tegen te gaan:
  • Gebruik tijdens het douchten of baden lauw water en doe dit niet langer dan 5 minuten per dag.
  • Vermijd parfum op de huid. Dit kan ook in bad of douche producten zitten.
  • Na contact met water is het belangrijk om de huid te verzorgen met een crème of zalf.
  • Zorg dat de huid niet te warm wordt door luchtige en loszittende kleding te dragen.
Ingrediënten bij jeuk 

Polidocanol 

Polidocanol verzorgt en verzacht de huid bij een jeukend gevoel. Polidocanol is een licht pijnstillend ingrediënt welke de huid tijdelijk op milde wijze kan verdoven. Polidocanol kan worden ingezet bij een jeukende huid met neiging tot atopie.

Levomenthol

Levomenthol werkt direct verkoelend en jeukstillend op de huid. Het verkoelende effect werkt uitstekend bij de behandeling van muggen- en kwallenbeten.

Bekijk alle producten
null

Producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.