null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Creme voor huiduitslag

Huiduitslag is een term welke wordt gebruikt wanneer er een plotselinge reactie op de huid ontstaat. Deze reactie is vaak te herkennen aan een rode huid met vlekken en of bulten en kan samengaan met jeuk en pijnklachten. Huiduitslag wordt gezien als een symptoom en niet als een diagnose of als een huidziekte. Huiduitslag kan voorkomen op alle delen van het lichaam. Ernstige vormen van huidhuidslag kunnen leiden tot ruwe plekken of blaren.

Oorzaak van huiduitslag

Er zijn verschillende oorzaken waardoor huiduitslag kan ontstaan. Veel vormen van huiduitslag lijken op elkaar, waardoor de echte oorzaak soms lastig te achterhalen is. Om het ontstaan van de huiduitslag te achterhalen is het belangrijk om bij ernstige en vaak terugkomende huiduitslag een arts te raadplegen.

Voorbeelden waardoor huiduitslag kan ontstaan:

  • Een infectieziekte
  • Bacteriële infectie
  • Als bijwerking van geneesmiddelen
  • Weersomstandigheden (bijv. zonneallergie)
  • Planten, bloemen, pollen en/of bomen.
  • Allergie voor voedingsmiddelen of huidverzorgingsproducten
  • Insecten- en kwallenbeten
Wat te doen bij huiduitslag

Indien de huiduitslag steeds erger wordt of niet weggaat is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Zodra de oorzaak achterhaald is kan een gerichte behandeling worden gestart. Om de ongemakken van roodheid en jeuk te verlichten kan een crème of gelcrème worden gebruikt. Een crème heeft een beschermende en verzachtende werking op de huid en trekt snel in.

Bij huiduitslag dat ontstaan is door aanraking met een plant of door een insectenbeet, kan de Processierupsgel of de Levomenthol in carbomeerwatergel kalmering bieden. Processierupsgel werkt direct jeukstillend bij een onbehaaglijk jeukgevoel. Levomenthol in carbomeerwatergel kan tevens gebruikt worden bij jeuk door waterpokken of galbulten.

Als de huiduitslag lijkend is op eczeem kan de vetcrème Koelzalf zonder rozenolie verkoelend werken.

eczeem
null

Creme voor huiduitslag

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.