null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Zalf voor insectenbeten

Wat is een insectenbeet en waarom is een zalf voor insectenbeten raadzaam of liever een crème? 

Een insectenbeet kan een vervelende reactie geven op de huid en erg pijnlijk zijn. Het is belangrijk om uit te zoeken door wat voor insect u bent gebeten. Een wespen- of bijensteek moet bijvoorbeeld anders behandeld worden dan een muggensteek.

Hoe ontstaat een insectenbeet

Een insect steekt om zich te verdedigen of om zichzelf te voeden met menselijk bloed. Door de steek van een insect komt er een kleine hoeveelheid giftige stof in het menselijk lichaam. Na een beet ontstaat er vaak een huidreactie zoals een bultje. De huid wordt rood en gaat jeuken. Insectenbeten komen vaak voor en zijn meestal niet gevaarlijk. Sommige mensen zijn allergisch voor insectenbeten. Hierdoor kan een benauwd gevoel ontstaan of uitslag over het gehele lichaam. In sommige gevallen is de allergie zo hevig dat men speciale medicatie bij zich moet dragen om een mogelijke, soms dodelijke, reactie te voorkomen.

Advies bij de verzorging van een insectenbeet

Bij een wespen- of bijensteek is het van belang dat de angel uit de huid wordt gehaald. Dit kan middels het gebruik van een pincet. Soms wordt ervoor gekozen om met de mond het gif uit de huid te zuigen. Het is dan wel van belang dat het speeksel met het gif wordt uitgespuugd. Opvolgend kan een verzachtende, verkoelende en kalmerende crème op de plek van de beet worden aangebracht, deze stap is ook van toepassing bij een muggenbeet. Een koude natte doek of ijs kan zorgen dat de bult minder dik wordt en de huid minder rood. Bij een onbehaaglijk gevoel is een zalf voor insectenbeten met o.a. jeuk natuurlijk raadzaam, echter is de toepassing van een crème of gel basis raadzamer.

 

Processierupsgel

Processierupsgel geeft snel kalmering aan een geprikkelde huid bij klachten gerelateerd aan de processierups, muggen- en of kwallenbeten. De Fagron Processierupsgel werkt direct jeukstillend bij een onbehaaglijk jeukgevoel.

Levomenthol

Levomenthol 2% carbomeeralcoholgel 1% is geschikt voor de geprikkelde en rode huid. Carbomeeralcoholgel werkt indrogend en heeft een verkoelend effect. De levomenthol in deze gel heeft een verkoelend en licht verdovend effect op de huid. Dit maakt de gel bijzonder geschikt voor verzorging van de rode en geprikkelde huid bij bijvoorbeeld insectenbeten.

Polidocanol

Polidocanol 3% ureum 5% vetcrème is geschikt voor de geprikkelde, ruwe en schrale huid. Deze vetcrème bevat polidocanol, ter verzorging en verzachting van de huid bij een onbehaaglijk ‘jeukend’ gevoel.

Carbomeerwatergel

Carbomeerwatergel 1% FNA is een gel op waterbasis. De gel kan de geprikkelde huid kalmeren en heeft een indrogend en verkoelend effect. De carbomeerwatergel 1% FNA is makkelijk afwasbaar en kan ook toegepast worden op de behaarde (hoofd)huid.

Jeuk door muggenbeten
null

Zalf voor insectenbeten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.