null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Wolvet (wolalcohol)

Wolvet (wolalcohol) wordt op ingrediëntenlijsten vaak lanoline, lanoline alcohol of adeps lanea genoemd. Het is een wasachtige, dierlijke substantie wat wordt verkregen uit de talgklieren van schapen. Wolvet beschermt de vacht van het schaap tegen weersinvloeden. Het wordt niet in haar pure vorm gebruikt maar op verschillende manier verwerkt.

Naast wolvet wordt er ook wolvetalcohol gewonnen uit de wol van het schaap. Sommige van deze stoffen kunnen contacteczeem veroorzaken. Wanneer er een overgevoeligheid of allergie aanwezig is voor wolvet(alcohol) toont de huid kenmerken als; rode uitslag, jeuk, schilfering en soms kan er nattend eczeem ontstaan.

Oorzaak van een allergische reactie op Wolvet

Voor personen met constitutioneel eczeem is het belangrijk om allergische reacties niet te stimuleren. Indien er reacties ontstaan, is het verstandig om producten met wolvet(alcohol) te vermijden. Wanneer er sprake is van een wolvetalcoholen allergie, zijn er meerdere verwante stoffen die vermeden moeten worden zoals Cetylalcohol en cetostearylalcohol.

Wat voor producten kun je gebruiken bij een Wolvet (wolalcohol) allergie

Fagron Derma is zich ervan bewust dat wolvet (wolalcohol) niet voor iedere huidpatiënt geschikt is. In zowel de productadvieswijzer als in het assortiment overzicht bieden wij de optie aan om wolvet (wolalcohol) aan te vinken als allergie in de productfilter. Door te filteren op producten zonder dit ingrediënt zullen enkel producten worden getoond die dit niet bevatten.

Bekijk alle producten
wolvet
null

Producten zonder wolvet (wolalcohol

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.