null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Sorbinezuur

Wat is sorbinezuur

Sorbinezuur is een natuurlijk voorkomend conserveermiddel afkomstig van de (onrijpe) bessen van de wilde lijsterbes (Sorbus Aucuparia). Door een conserveermiddel aan een product toe te voegen wordt de groei van micro organismen geremd en blijft het product langer houdbaar. Sorbinezuur is slecht oplosbaar in water en ziet eruit als een witte vaste stof.

Allergie voor Sorbinezuur

Producten met het conserveermiddel sorbinezuur zijn vaak veilig te gebruiken voor baby’s, kinderen en volwassenen. Echter kunnen sommige personen overgevoelig reageren op het conserveermiddel met huiduitslag, jeuk en roodheid tot gevolg.

Een allergie of overgevoeligheid voor het conserveermiddel kan achterhaalt worden doormiddel van een patchtest. Een patchtest is een plakproef die wordt uitgevoerd door een dermatoloog. Doormiddel van stoffen in kleine hoeveelheden op de rug aan te brengen, kan er gekeken worden of dat er een allergische reactie ontstaat. Echter kan het enige tijd duren voordat de allergie geconstateerd wordt.

Fagron alternatieven 

Producten zonder sorbinezuur worden vaak geformuleerd met het conserveermiddel propyleenglycol. Er kan ook worden gekozen voor een product zonder conserveermiddel.

Alternatieven met propyleenglycol:
  • Vaselinelanettecrème FNA
  • Vaselinecetomacrogolcrème FNA
  • Vaselinecarbomeercrème
Alternatieven zonder conserveermiddel:
  • Koelzalf zonder rozenolie
  • Koelzalf FNA
  • Koelzalf met 20% vaseline
  • Witte vaseline
  • Vaseline Paraffine 110-230 mPa.s. in gelijke delen
  • Vaseline Paraffine 60-80 mPa.s in gelijke delen

Fagron Derma is zich ervan bewust dat sorbinezuur niet voor iedere huidpatiënt geschikt is. In zowel de productadvieswijzer als in het assortiment overzicht bieden wij de optie aan om sorbinezuur aan te vinken als allergie in de productfilter. Door te filteren op producten zonder dit ingrediënt zullen enkel producten worden getoond die dit niet bevatten.

Bekijk alle producten
Sorbinezuur
null

Producten zonder Sorbinezuur

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.