null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Pinda’s (arachideolie)

Een pinda-allergie is één van de meest voorkomende voedselallergieën bij zowel kinderen als volwassenen. Een allergie voor pinda’s wordt veroorzaakt door blootstelling aan pinda-eiwitten. De eiwitten is het allergeen wat zorgt voor een allergische reactie. Een pinda-allergie gaat vaak samen met een notenallergie.

Bij een allergische reactie op pinda kunnen er verschillende reacties optreden. De meest voorkomende reacties zijn huidklachten en angio-oedeem. Angio-oedeem is een ophoping van vocht van weefsel buiten de bloedvaten. Doordat het vocht buiten de bloedvaten komt kan er een zwelling ontstaan op bijvoorbeeld de tong of op het zachte verhemelte.

 

Oorzaak van een allergische reactie op pinda’s

Er zijn 11 verschillende pinda-allergenen waarvan één arachideolie is. Arachideolie is een hulpstof die veelvoudig wordt toegepast in huidverzorgingsproducten.

Arachideolie, wat verwerkt is in huidverzorgingsproducten kan in bepaalde mate nog eiwitten bevatten waar personen met een pinda-allergie op zouden kunnen reageren. Het is dus niet gezegd dat arachideolie veilig te gebruiken is voor personen met een pinda-allergie. Met name ruwe arachideolie kan allergische reacties oproepen bij personen met een pinda-allergie.

Echter komt het niet veelvoudig voor dat personen met een pinda-allergie overgevoelig of allergisch reageren op arachideolie, wel is het verstandig om hier rekening mee te houden.

 

Wat voor producten kun je gebruiken bij een pinda allergie

Fagron Derma is zich ervan bewust dat arachideolie in sommige gevallen niet gewenst is in een product. In zowel de product advieswijzer als in het assortiment overzicht bieden wij de optie aan om arachideolie aan te vinken als allergie waardoor enkel producten zonder arachideolie zullen worden getoond.

Bekijk alle producten
Pinda-allergie
null

Producten zonder pinda’s (arachideolie)

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.