null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Pinda’s (arachideolie)

Een pinda-allergie is één van de meest voorkomende voedselallergieën bij zowel kinderen als volwassenen. Een allergie voor pinda’s wordt veroorzaakt door blootstelling aan pinda-eiwitten. De eiwitten is het allergeen wat zorgt voor een allergische reactie. Een pinda-allergie gaat vaak samen met een notenallergie.

Bij een allergische reactie op pinda kunnen er verschillende reacties optreden. De meest voorkomende reacties zijn huidklachten en angio-oedeem. Angio-oedeem is een ophoping van vocht van weefsel buiten de bloedvaten. Doordat het vocht buiten de bloedvaten komt kan er een zwelling ontstaan op bijvoorbeeld de tong of op het zachte verhemelte.

Oorzaak van een allergische reactie op pinda’s

Er zijn 11 verschillende pinda-allergenen waarvan één arachideolie is. Arachideolie is een hulpstof die veelvoudig wordt toegepast in huidverzorgingsproducten.

Arachideolie, wat verwerkt is in farmaceutische huidverzorgingsproducten is geraffineerd, dat betekent dat het gezuiverde arachideolie betreft waarbij de eiwitten (allergenen)  ‘zo goed als’ verwijderd zijn uit de olie, daarnaast wordt de olie gebleekt en ontgeurd.

Echter kunnen wij niet uitsluiten dat alle allergenen uit de olie zijn verwijderd. Het is daarom raadzaam om bij een zeer ernstige pinda-allergie, in overleg met uw arts of apotheker, te besluiten of u producten met geraffineerde arachideolie ook moet vermijden.

Fagron Derma is zich ervan bewust dat arachideolie niet voor iedere huidpatiënt geschikt is. In zowel de productadvieswijzer als in het assortiment overzicht bieden wij de optie aan om arachideolie aan te vinken als allergie in de productfilter. Door te filteren op producten zonder dit ingrediënt zullen enkel producten worden getoond die dit niet bevatten.

Bekijk alle producten
Pinda-allergie
null

Producten zonder pinda’s (arachideolie)

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.