null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Propyleenglycol

Propyleenglycol is een kleurloze, geurloze en heldere vloeistof wat wordt gebruikt als conserveermiddel in met name geneesmiddelen en dermatologische zalven en crèmes. Dit ingrediënt wordt van glycerine en waterstof gemaakt. Naast de conserverende eigenschappen kan het ook worden ingezet als vochtdrager in producten. Het trekt namelijk beter in de huid dan het alternatieve ingrediënt glycerine en wordt daardoor vaak gebruikt in cosmetica.

 

Oorzaak van een allergische reactie op propyleenglycol

Propyleenglycol is een ingrediënt waar men over het algemeen niet snel allergisch op reageert. Echter kan het op de zeer gevoelige kinderhuid maar ook de eczeemhuid een prikkend, onaangenaam gevoel veroorzaken.

Een allergie of overgevoeligheid voor propyleenglycol (1,2-propaandiol), ook wel PG-allergie is niet even bekend als andere allergenen maar is net zo, zo dan niet belangrijker, om rekening mee te houden bij o.a. eczeempatiënten.

 

Fagron Derma is zich ervan bewust dat propyleenglycol niet voor iedere huidpatiënt geschikt is. In zowel de productadvieswijzer als in het assortiment overzicht bieden wij de optie aan om propyleenglycol aan te vinken als allergie in de productfilter. Door te filteren op producten zonder dit ingrediënt zullen enkel producten worden getoond die dit niet bevatten.

Bekijk alle producten
Propyleenglycol
null

Producten zonder propyleenglycol

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.