null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Ureum zalf

Ureum zalf is een veelzijdig product dat ureum als actief ingrediënt bevat. Ureum, een natuurlijke stof die in het lichaam voorkomt en synthetisch geproduceerd kan worden, wordt vaak gebruikt vanwege zijn vochtaantrekkende en vochtvasthoudende eigenschappen. Het heeft de capaciteit om vocht aan te trekken en vast te houden in de huid, waardoor het helpt bij het hydrateren en verzachten van een zeer droge, schilferige huid.

 

Eigenschappen van ureum zalf

  • Ureum staat bekend om zijn krachtige eigenschappen. Het trekt vocht aan en houdt het vast in de huid, waardoor het gehydrateerd en soepel blijft. Als effectief ingrediënt voor de zeer droge huid, trekt het watermoleculen aan en houdt het deze vast.
  • Ureum zalf heeft ook exfoliërende of keratolitische Het helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en bevordert de vernieuwing van de huidcellen. Dit resulteert in een gladdere, frissere huid en kan helpen bij het verminderen van schilferige en ruwe plekken.
  • Ureum versterkt de natuurlijke barrièrefunctie van de huid. Het vormt een beschermende laag op het huidoppervlak en voorkomt vochtverlies. Hierdoor kan de huid beter bestand zijn tegen externe schadelijke invloeden zoals kou, wind en uitdroging. Bij een zeer droge, schilferige huid is een zalfbasis dan ook beter geschikt dan een crèmebasis.

 

Voor mensen met een droge huid, eczeem, psoriasis of andere huidaandoeningen is ureum een waardevolle toevoeging aan indifferente crèmes of zalven, om de volgende redenen:

 

  • Verlichting van symptomen: Ureum kan helpen bij het verminderen van jeuk, roodheid en irritatie die vaak gepaard gaan met een droge huid of bepaalde huidaandoeningen. Het kan ook helpen bij het verzachten van ruwe en schilferige plekken.
  • Compatibiliteit: Ureum is een indifferente stof, wat betekent dat het goed wordt verdragen door verschillende huidtypes, inclusief de gevoelige huid. Het is veilig in gebruik en heeft minimale bijwerkingen.

 

Waarom een zalf bij een zeer droge huid?

Bij een zeer droge huid is het vaak beter om te kiezen voor een zalf in plaats van een crème. Dit komt doordat een zalf een dikkere en meer vette textuur heeft dan een crème. De dikkere consistentie van een zalf zorgt ervoor dat het een sterkere barrière op de huid vormt, waardoor het vocht beter wordt vastgehouden en verdamping wordt verminderd. Dit is vooral belangrijk voor mensen met een zeer droge huid, omdat zij een verhoogde behoefte hebben aan langdurige hydratatie en bescherming.

Een zalf kan helpen om vochtverlies te minimaliseren en de huid intensief te voeden, waardoor droogheid en schilfering effectiever worden bestreden dan met een crème. Daarom is het bij een zeer droge huid vaak raadzaam om de voorkeur te geven aan een zalfbasis voor optimale hydratatie en bescherming.

Kortom, ureum zalf is een waardevolle toevoeging aan indifferente zalven of crèmes vanwege de vochtvasthoudende, keratolitische en barrièrefunctie-versterkende eigenschappen. Het helpt de huid gezond, gehydrateerd en beschermd te houden, en biedt verlichting bij een zeer droge, schilferige huid en huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis.

 

Lees meer over ureum

Lees meer over ureum crème 

Lees meer over een ruwe en schrale huid 

smeren
null

Producten

Bekijk alle producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.