null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Ureum

Ureum is een veelzijdig ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in indifferente crèmes en zalven vanwege de vele voordelen voor de huid. Het is een natuurlijke stof die van nature in het lichaam voorkomt en ook synthetisch kan worden geproduceerd. Het wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege zijn vochtinbrengende eigenschappen. Ureum heeft de capaciteit om vocht aan te trekken en vast te houden in de huid, waardoor het helpt bij het hydrateren en verzachten van een droge, schilferige huid.

 

Werking van ureum op de huid

  • Hydratatie: Ureum staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen. Het is in staat om vocht vast te houden en helpt de huid gehydrateerd te blijven. Het werkt als een vochtinbrengend middel door watermoleculen aan te trekken en vast te houden, waardoor de huid zacht en soepel blijft.
  • Exfoliatie: Ureum heeft een milde exfoliërende ofwel keratolytische werking. Het helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en bevordert de cel vernieuwing. Dit resulteert in een gladdere, frissere huid en kan helpen bij het verminderen van schilferige en ruwe plekken.
  • Barrièrefunctie: Ureum helpt de natuurlijke barrièrefunctie van de huid te versterken. Het vormt een beschermende laag op het huidoppervlak en voorkomt vochtverlies. Hierdoor kan de huid beter bestand zijn tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals kou, wind en uitdroging.

 

Waarom is dit ingrediënt een belangrijke toevoeging aan indifferente crèmes of zalven?

Voor mensen met een droge huid, eczeem, psoriasis of andere huidaandoeningen kan ureum een waardevol ingrediënt zijn in huidverzorgingsproducten zoals indifferente crèmes en zalven.

  • Verbeterde hydratatie: Door ureum aan een indifferente crème of zalf toe te voegen, kan het de hydratatie van de huid verbeteren en vochtverlies voorkomen.
  • Verlichting van symptomen: Het kan helpen bij het verminderen van jeuk, roodheid en irritatie die vaak gepaard gaan met een droge huid of bepaalde huidaandoeningen. Het kan ook helpen bij het verzachten van ruwe en schilferige plekken.
  • Compatibiliteit: Het is een indifferente stof, wat betekent dat het goed wordt verdragen door verschillende huidtypes. Het kan veilig worden gebruikt, zelfs voor de gevoelige huid.

Ureum kan worden toegevoegd aan een crème basis of een zalf basis. Lees hier meer over ureum crème of ureum zalf.

Samenvattend is ureum een waardevol ingrediënt in huidverzorgingsproducten vanwege de hydraterende, keratolitische en barrièrefunctie-versterkende eigenschappen. Het helpt de huid gezond, gehydrateerd en beschermd te houden.

smeren
null

Producten

Bekijk alle producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.