null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Ureum crème

Ureum crème is een veelzijdig crème dat ureum als actief ingrediënt bevat. Ureum, een natuurlijke stof die in het lichaam voorkomt en synthetisch geproduceerd kan worden, wordt vaak gebruikt vanwege zijn vocht inbrengende eigenschappen. Het heeft de capaciteit om vocht aan te trekken en vast te houden in de huid, waardoor het helpt bij het hydrateren en verzachten van een droge, schilferige huid.

 

Eigenschappen van ureum crème

  • Ureum staat bekend om zijn krachtige hydraterende eigenschappen. Het trekt vocht aan en houdt het vast in de huid, waardoor het gehydrateerd en soepel blijft. Het fungeert als een effectief ingrediënt voor de (zeer) droge huid door watermoleculen aan te trekken en vast te houden.
  • Ureum crème heeft ook exfoliërende ofwel keratolitische eigenschappen. Het helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en bevordert de vernieuwing van de huidcellen. Dit resulteert in een gladdere, frissere huid en kan helpen bij het verminderen van schilferige en ruwe plekken.
  • Ureum versterkt de natuurlijke barrièrefunctie van de huid. Het vormt een beschermende laag op het huidoppervlak en voorkomt vochtverlies. Hierdoor kan de huid beter bestand zijn tegen externe schadelijke invloeden zoals kou, wind en uitdroging. Is de huid zeer droog? Geef dan de voorkeur aan een zalf basis in plaats van een crème basis.

 

Voor mensen met een droge huid, eczeem, psoriasis of andere huidaandoeningen is ureum een waardevolle toevoeging aan indifferente crèmes of zalven vanwege bovenstaande, maar ook de volgende redenen.

  • Verlichting van symptomen: Ureum kan helpen bij het verminderen van jeuk, roodheid en irritatie die vaak gepaard gaan met een droge huid of bepaalde huidaandoeningen. Het kan ook helpen bij het verzachten van ruwe en schilferige plekken.
  • Compatibiliteit: Ureum is een indifferente stof, wat betekent dat het goed wordt verdragen door verschillende huidtypes, inclusief de gevoelige huid. Het is veilig in gebruik en heeft minimale bijwerkingen.

 

Kortom, ureum crème is een waardevolle toevoeging aan huidverzorgingsproducten vanwege de vochtvasthoudende, keratolitische en barrièrefunctie-versterkende eigenschappen. Het helpt de huid gezond, gehydrateerd en beschermd te houden, en biedt verlichting voor droge huid en huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis.

 

smeren
null

Producten

Bekijk alle producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.