null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Natte huid

Een natte huid komt veel voor en kent verschillende oorzaken en vormen. Een natte huid kan worden veroorzaakt door factoren zoals zweten, blootstelling aan water of andere vloeistoffen, en medische aandoeningen zoals seborrhoïsch eczeem. Deze verschillende oorzaken kunnen leiden tot verschillende vormen van een natte huid, waaronder smetplekken, seborrhoïsch eczeem en berg bij baby’s, evenals een natte huid als gevolg van luieruitslag.

Smetplekken

Smetplekken, ook wel intertrigo genoemd, zijn rode, vochtige plekken op de huid die worden veroorzaakt door wrijving, warmte en vocht. Deze plekken kunnen voorkomen in huidplooien zoals onder de borsten, in de liesstreek en onder de armen. Het is belangrijk om smetplekken droog te houden en regelmatig te reinigen om infecties te voorkomen.

Seborrhoïsch eczeem

Seborrhoïsch eczeem is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door rode, schilferige plekken op de hoofdhuid, het gezicht of andere delen van het lichaam. Deze aandoening kan verergeren door factoren zoals stress, koude weersomstandigheden en hormonale veranderingen. Het gebruik van milde reinigingsmiddelen en het vermijden van irriterende stoffen kan helpen de symptomen onder controle te houden. Bij baby’s kan berg (een vorm van seborrhoïsch eczeem) voorkomen als geelachtige schilferige plekken op de hoofdhuid. Hoewel berg onschadelijk is, kan het er onaantrekkelijk uitzien. Het wordt aanbevolen om de hoofdhuid van de baby zachtjes te masseren met een milde babyshampoo en vervolgens voorzichtig te borstelen om de schilfers te verwijderen.

Luieruitslag

Een natte huid als gevolg van luieruitslag is een veelvoorkomend probleem bij baby’s en jonge kinderen. Dit wordt veroorzaakt door langdurige blootstelling aan vocht en wrijving van een natte luier. Het is belangrijk om de luier regelmatig te verschonen, de huid goed te reinigen en een beschermende zalf op zink basis aan te brengen om luieruitslag te voorkomen en de huid te beschermen.

Kortom, een natte huid kan verschillende oorzaken hebben en zich op verschillende manieren manifesteren. Het is essentieel om de onderliggende oorzaak te begrijpen en passende maatregelen te nemen om de huid gezond en droog te houden.

Bekijk alle producten
Baby with seborrheic dermatitis.
null

Producten voor een natte huid

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.