null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Zalf voor de droge huid

‘Zalf voor de droge huid’

Een droge huid wordt medisch ook wel xerosis cutis genoemd. Dit is afgeleid van het Griekse woord “xero” wat droog betekent en “cutis” wat huid betekent. Bij een droge huid is er vaak witte schilfering aanwezig en is de huid gevoelig, ruw en kan de huid jeuken. Doordat de huid droog is deze kwetsbaar voor beschadigingen zoals barstjes en kloven, wat erg pijnlijk kan zijn.

Een droge huid kan op het gehele lichaam voorkomen. De meest voorkomende plekken zijn de rug, de scheenbenen en de buitenkant van de bovenarmen. Tijdens de wintermaanden komt een droge huid vaker voor. Dit komt door de temperatuurswisselingen van koud naar warm en andersom. Buiten droogt de gure winterlucht de kwetsbare huid uit. Tevens staat de verwarming binnen hoog, waardoor de lucht droog wordt. Deze situatie resulteert in een uitgedroogde huid.

Hoe ontstaat een droge huid?

In principe ontstaat een droge huid doordat er een tekort is aan vocht in de huid alsmede door het ontbreken van voldoende huidvetten. Bij een “normale” huid zorgt het vet tussen de cellen voor de juiste balans in de huid. Indien deze balans verstoord is omdat er te weinig talg (vet) wordt aangemaakt, verdampt er te veel vocht. Dit resulteert in een droge huid.

Soms heeft een persoon van zichzelf een droge huid, echter kunnen ook invloeden van buitenaf een droge huid veroorzaken of verergeren. Zo kan te warm en te lang baden of douchen de huid ook uitdrogen. Dit komt, omdat het vetlaagje tijdens het baden of douchen van de huid wordt afgespoeld. Producten zoals schoonmaakmiddelen, doucheschuim en shampoo kunnen een droge huid verergeren. Kies daarom altijd een product dat passend is bij uw huideigenschappen.

Zalf voor de droge huid

Het is belangrijk om een beschermende en verzachtende crème of zalf te gebruiken bij een droge huid. Een zalf voor de droge huid heeft de voorkeur. Een zalf kan verdere huiddroging voorkomen en houdt de huid soepel. Voorafgaand aan het baden of douchen kan een beschermende zalf worden gebruikt. Vettende ingrediënten zoals vaseline, paraffine of lanoline dragen bij aan de bescherming van de huid. Tot slot is het raadzaam de tijdsduur van het baden of douchen te beperken om het contact met water te minimaliseren.

Ureumzalf 10%

Ureum zorgt ervoor dat het wateropname van de huid wordt bevorderd. Het water zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag wordt verweekt. Hierdoor verdwijnen kloven, branderige plekken en schilfers sneller. Ureum in een zalfbasis kan verdere uitdroging voorkomen en houdt de huid soepel.

Koelzalf zonder rozenolie

Deze koelzalf heeft naast een beschermende werking ook een licht verkoelend en jeukstillend effect op de huid door de verdamping van water. De koelzalf zonder rozenolie wordt dan ook vaak voorgeschreven als onderhoudsmiddel bij een droge huid. Deze variatie is zonder rozenolie om eventuele overgevoeligheidsreacties te voorkomen.

Vaseline Paraffine 110-230 mPa.s in gelijke delen

Het voordeel van deze zalf is dat het enkel bestaat uit vaseline en paraffine, waardoor de kans op een overgevoeligheidsreactie zeer klein is. Deze zalf is dan ook geschikt voor de gevoelige, droge huid. De zalf zorgt ervoor dat verdere uitdroging wordt voorkomen en legt een beschermlaagje over de huid.

Indien deze variant als te vettig wordt ervaren, kan er ook worden gekozen voor de Vaseline Paraffine 60-80 mPa.s in gelijke delen. Deze variatie heeft een zeer gebruiksvriendelijke smeerbaarheid.

Bovenstaande producten worden geadviseerd als basis huidverzorging. Het kan de medicinale behandeling ondersteunen maar niet vervangen.

Droge huid
null

Zalf voor de droge huid

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.