null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Creme voor de droge huid

Wat is een droge huid? 

De droge huid is een huid die ruw aanvoelt en vaak gepaard gaat met een trekkerig gevoel. Bij dit huidtype is de talgproductie en het vochtvasthoudend vermogen van de huid niet in balans. Hierdoor is de huid niet in staat om deze afdoende te hydrateren, met een droge huid tot gevolg. Naast het trekkerige gevoel, kan er ook sprake zijn van lichte schilfering en jeuk. Wanneer er sprake is van een droge huis is het raadzaam om een creme voor de droge huid te gebruiken.

Ontstaan van een droge huid 

Het ontstaan van een droge huid kan genetisch bepaald zijn, maar ook ontstaan door invloeden van buitenaf. Overmatig zonbaden, het gebruik van irriterende producten en het te lang en te warm douchen kunnen de huid irriteren en uitdrogen. De huid raakt hierdoor uit balans, met een droge huid tot gevolg.

Verzorging van de droge huid 

Omdat de droge huid uit balans is, is het belangrijk om producten te gebruiken die de barrièrefunctie van de huid zullen ondersteunen en het vochtvasthoudend vermogen van de huid gaat herstellen.

Een crème met toevoegde vetten of hydraterende ingrediënten zijn voor de behandeling van een droge huid raadzaam. Om de droge huid afdoende te verzorgen kan er dus het beste voor een crème gekozen worden waar een vet zoals vaseline, paraffine of lanoline aan is toegevoegd. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat het vocht beter vastgehouden wordt in de huid, en de huid tegelijkertijd kan herstellen. Tevens is het toevoegen van hydraterende ingrediënten zoals glycerol of glycerine effectief.

 

Crème voor een droge huid

null

Creme voor de droge huid

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.