null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Creme voor psoriasis

Psoriasis betreft een erfelijke en chronische huidaandoening waarbij er een afwijking in het  immuunsysteem aanwezig is. Het immuunsysteem reageert overactief waardoor het huidvernieuwingsproces vele malen sneller gaat. Waar de huid normaal gesproken binnen 28 dagen compleet vernieuwd, is dat bij een psoriasishuid maar liefst binnen 7 dagen. Hierdoor ontstaan er ophopingen van dode huidcellen die zich uiten in rode plekken met witte schilfering die ernstig kunnen jeuken. Het vervelende bij psoriasis is dat het verloop zeer onvoorspelbaar is. De psoriasisplekken kunnen zonder duidelijke oorzaak ineens opvlammen, waardoor het lastig kan zijn om de huidaandoening onder controle te krijgen. Een crème voor psoriasis is dan raadzaam.

Verzorging bij psoriasis

Psoriasis betreft een chronische ziekte en is daarmee niet te genezen. Wel kan je met de juiste verzorging en/of medicatie de psoriasisplekken beter onder controle houden. Verzorgingsproducten waarin ingrediënten als ureum, eucerine of melkzuur zijn toegevoegd zijn zeer effectief bij de behandeling van psoriasis. Ureum, eucerine en melkzuur hebben namelijk allemaal een keratolytische (=ontschilferende) werking. Dit zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden afgebroken waardoor de huid weer gladder zal worden. Ureum heeft naast een keratolytische werking ook een vocht opnemende werking waardoor water wordt aangetrokken in de huid om de plek beter te hydrateren.

Fagron heeft verschillende crèmes en zalven in het assortiment die kunnen een toegevoegde waarde bieden bij het onder controle houden van de psoriasisplekken. Een creme voor psoriasis is raadzaam bij de dagelijkse verzorging van de huid. Zo zijn er producten waaraan de ingrediënten ureum, eucerine of melkzuur zijn toegevoegd. Binnen het Fagron assortiment zijn er verschillende producten waaraan deze ingrediënten zijn toegevoegd. Daarnaast zijn er geen irriterende stoffen toegevoegd en zijn de producten parfumvrij. Dit zorgt ervoor dat de psoriasisplekken niet verder geïrriteerd zullen raken, wat het herstel bevorderd.

Creme voor psoriasis

Fagron heeft verschillende crèmes en zalven in het assortiment die kunnen een toegevoegde waarde bieden bij het onder controle houden van de psoriasisplekken. Een crème heeft de eigenschap om gemakkelijker te smeren en in de huid te trekken.

Indien er sprake is van extreme schilfering en droogheid, kan het wellicht een betere keus zijn om voor een zalf te kiezen in plaats van een crème. Klik hier voor meer informatie omtrent zalven voor psoriasis.

Psoriasis huid
null

Producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.