null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Zalf voor Psoriasis

Psoriasis is een chronische huidaandoening welke ontstaat door een overactief immuunsysteem. Huidcellen worden te snel aangemaakt waardoor het lichaam niet genoeg tijd heeft om deze huidcellen af te breken. Psoriasis is een huidaandoening waarbij er sprake is van een ophoping van dode huidcellen, welke zich uiten in rode plekken met witte schilfering.

Hoe behandel je psoriasis?

Bij psoriasis fungeert een indifferente crème of zalf als onderhoudsbehandeling om zo de huid te beschermen en soepel te houden. Dit kan eventueel worden aangevuld met medicinale behandeling bij een ernstige vorm van psoriasis, wat uw arts kan voorschrijven. Een zalf voor psoriasis wordt aangeraden als de psoriasis extreem droog is met grove schilfering. Een zalf bestaat uit vetten en/of oliën en legt daardoor een beschermend laagje over de psoriasisplek heen, waardoor de huidbarrière comfortabel aanvoelt.

Indien er geen sprake is van extreme schilfering en/of droogheid, kan een crème ook volstaan. Een crème heeft de eigenschap om gemakkelijker te smeren en in de huid te trekken.

Zalf voor psoriasis
Ureum 

Het ingrediënt ureum kan van toegevoegde waarde zijn bij de onderhoudsbehandeling van psoriasis. Ureum heeft zowel een keratolytische (ontschilferende) als een vocht opnemende werking. Hierdoor wordt water aangetrokken om de plek te hydrateren en wordt tegelijkertijd de ophoping van schilfers afgebroken wat resulteert in een gladdere huid.

Eucerine

Tevens kan het ingrediënt eucerine de psoriasishuid goed onderhouden. Ook eucerine het een keratolytische werking, wat het loslaten van schilfers verder bevordert. Tevens zorgt het ervoor dat de zalf diep in de huid kan doordringen. Is er sprake van een wolvetallergie? Dan is het raadzaam dit product niet te gebruiken.

Bovenstaande producten worden geadviseerd als basis huidverzorging. Het kan de medicinale behandeling ondersteunen maar niet vervangen.

Psoriasis huid
null

Producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.