null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Zalf voor Psoriasis

Psoriasis is een chronische huidaandoening welke ontstaat door een overactief immuunsysteem. Huidcellen worden te snel aangemaakt waardoor het lichaam niet genoeg tijd heeft om deze huidcellen af te breken. Psoriasis is een huidaandoening waarbij er sprake is van een ophoping van dode huidcellen, welke zich uiten in rode plekken met witte schilfering.

Hoe behandel je psoriasis?

Bij psoriasis fungeert een indifferente crème of zalf als onderhoudsbehandeling om zo de huid te beschermen en soepel te houden. Dit kan eventueel worden aangevuld met medicinale behandeling bij een ernstige vorm van psoriasis, wat uw arts kan voorschrijven. Een zalf voor psoriasis wordt aangeraden als de psoriasis extreem droog is met grove schilfering. Een zalf bestaat uit vetten en/of oliën en legt daardoor een beschermend laagje over de psoriasisplek heen, waardoor de huidbarrière comfortabel aanvoelt.

Indien er geen sprake is van extreme schilfering en/of droogheid, kan een crème ook volstaan. Een crème heeft de eigenschap om gemakkelijker te smeren en in de huid te trekken.

Belangrijke aanvullende ingrediënten
Ureum 

Het ingrediënt ureum kan van toegevoegde waarde zijn bij de onderhoudsbehandeling van psoriasis. Ureum heeft zowel een keratolytische (ontschilferende) als een vocht opnemende werking. Hierdoor wordt water aangetrokken om de plek te hydrateren en wordt tegelijkertijd de ophoping van schilfers afgebroken wat resulteert in een gladdere huid.

Eucerine

Tevens kan het ingrediënt eucerine de psoriasishuid goed onderhouden. Ook eucerine het een keratolytische werking, wat het loslaten van schilfers verder bevordert. Tevens zorgt het ervoor dat de zalf diep in de huid kan doordringen. Is er sprake van een wolvetallergie? Dan is het raadzaam dit product niet te gebruiken.

Zalf voor psoriasis

Psoriasisplekken soepel te houden met een vettere, beschermende zalf (of crème) vormt de basis van de onderhoudsbehandeling. Er zijn meerdere zalven in het assortiment van Fagron beschikbaar welke kunnen worden ingezet bij de onderhoudsbehandeling van psoriasis.

Ureumzalf 10%

Deze zalf is geschikt voor de zeer droge, ruwe en schrale huid. Zoals eerder omschreven zal ureum ervoor zorgen dat het water in de huid beter kan worden vastgehouden, terwijl het er tegelijkertijd voor zorgt dat de opgehoopte dode huidcellen, zoals bij psoriasis het geval is, zullen verweken en de huid gladder wordt.

Eucerine met water

Eucerine met water zorgt ervoor dat een zalf goed kan doordringen in de huid en weekt tegelijkertijd de schilfers los. De huid zal gladder en minder droog worden. Is er sprake van een wolvetallergie? Dan is het raadzaam dit product niet te gebruiken.

Ureum 10% paraffine 10% in eucerine met water

Dit product combineert alle bevorderende ingrediënten voor psoriasis in één product. Het bevat namelijk ureum, eucerine, paraffine (vloeibaar vet) en petrolatum (vast vet).

Bovenstaande producten worden geadviseerd als basis huidverzorging. Het kan de medicinale behandeling ondersteunen maar niet vervangen.

Psoriasis huid
null

Zalf voor psoriasis

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.