null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Zalf voor de vagina

Veel vrouwen hebben last van vaginale klachten. Het is daarom belangrijk om de vulva (binnenste en buitenste schaamlippen en clitoris) en vagina(mond) op de juiste manier te verzorgen. Helaas is er nog steeds veel taboe rondom dit soort klachten, waardoor vrouwen onnodig lang rondlopen met problemen. Zo is vaginale droogheid een veel voorkomend probleem onder vrouwen, maar kan ook de vulva bijvoorbeeld de buitenste schaamlippen erg droog en oncomfortabel aanvoelen. Lichen sclerosus is een aandoening die voorkomt op de schaamlippen, ingang van de vagina en de anus.

 

Verzorging

Om de huid van de vulva en vagina mond zo goed mogelijk te verzorgen worden de volgende tips gegeven met betrekking tot de verzorging:

  • Was de vulva dagelijks met lauwwarm water, maar niet met zeep. Zeep verstoord de balans van de vaginale flora en zal het probleem juist verergeren. Ook wanneer een zeep parfumvrij is, wordt het afgeraden om deze te gebruiken om de vulva mee te wassen.
  • De binnenkant van de vulva, de vagina hoeft niet gereinigd te worden. Deze reinigt zich namelijk zelf en houdt de eigen flora in evenwicht.
  • Gebruik geen verzorgingsproducten met parfum of andere irriterende ingrediënten.
  • Draag katoenen ondergoed. Dit ventileert goed en neemt vocht op zodat irritatie ontstaan door vocht kan worden voorkomen.
Zalf voor de vagina

Voor de aangedane huid bij de vulva, zoals droge buitenste schaamlippen en lichen sclerosus, wordt aangeraden om de deze huid extra te verzorgen. In het NHG-standaard van lichen sclerosus staat dat de huid verzorgd dient te worden met beschermende basiscrèmes of zalven. Uw arts of specialist kan u helpen bij de product keuze. Bent u niet in behandeling bij een arts en ervaart u droge buitenste schaamlippen? dan zijn onderstaande zalven een optie. Breng deze zalven echter nooit inwendig, in de vagina aan. Overleg bij ernstige klachten altijd eerst met uw (huis)arts.

Deze producten hebben petrolatum (vaseline) als basis en bevatten daarnaast geen irriterende stoffen, geurstoffen en uitdrogende alcoholen. Hierdoor  kan de vulva (buitenste- en binnenste schaamlippen) herstellen en zal deze niet verder uitdrogen.

Let wel op dat producten met vaseline vlekken kunnen veroorzaken in uw ondergoed en kleding. Wilt u daardoor liever minder vette producten gebruiken? Lees dan hier meer informatie over crèmes bij vaginaal gebruik.

null

Zalf voor de vagina

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.