null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Zalf voor de vagina

Veel vrouwen ervaren vaginale of vulva klachten, maar het is belangrijk om het onderscheid te maken tussen de vagina en de vulva. De vagina verwijst naar het inwendige kanaal dat zich uitstrekt van de baarmoederhals tot aan de opening naar buiten. De vulva daarentegen omvat de externe delen van het vrouwelijke geslachtsorgaan, zoals de binnenste en buitenste schaamlippen en de clitoris.

Om klachten te voorkomen, is het cruciaal om zowel de vulva als de vagina op de juiste manier te verzorgen. Helaas heerst er nog steeds veel taboe rondom deze klachten, wat ertoe leidt dat vrouwen onnodig lang met problemen blijven rondlopen. Een veelvoorkomend probleem is vaginale droogheid, dat zowel ongemak in de vagina als een droog en oncomfortabel gevoel in de buitenste schaamlippen kan veroorzaken.

In deze blog concentreren we ons op het verzorgen van de vulva, de binnenste en buitenste schaamlippen en de clitoris, om vrouwen te helpen bij het aanpakken en voorkomen van deze klachten.

Verzorging

Om de huid van de vulva en vagina(mond) zo goed mogelijk te verzorgen worden de volgende tips gegeven met betrekking tot de verzorging:

  • Was de vulva dagelijks met lauwwarm water, maar vermijd het gebruik van zeep. Zeep kan de balans van de vaginale flora verstoren en de problemen juist verergeren. Zelfs parfumvrije zepen worden afgeraden voor het wassen van de vulva.
  • De binnenkant van de vulva, de vagina, hoeft niet gereinigd te worden. Deze reinigt zichzelf en behoudt de eigen flora in evenwicht.
  • Vermijd verzorgingsproducten met parfum of andere irriterende ingrediënten.
  • Kies voor katoenen ondergoed. Dit zorgt voor een goede ventilatie en absorbeert vocht, waardoor irritatie als gevolg van vocht voorkomen kan worden.
Zalf voor de vagina

Als u last heeft van droge buitenste- en binnenste schaamlippen, is het belangrijk om de aangedane huid extra te verzorgen. Raadpleeg uw arts of specialist voor advies over de juiste productkeuze. Indien u niet onder behandeling staat bij een arts en last heeft van droge binnenste- of buitenste schaamlippen, kunt u overwegen om de volgende zalven te gebruiken. Het is echter van groot belang om deze zalven nooit inwendig, in de vagina, aan te brengen zonder overleg met een arts. Bij ernstige klachten is het altijd verstandig om eerst contact op te nemen met uw (huis)arts.

 

Zalven met petrolatum (vaseline) als basis worden hierboven aanbevolen, omdat ze geen irriterende stoffen, geurstoffen en uitdrogende alcoholen bevatten. Hierdoor kan de vulva (buitenste- en binnenste schaamlippen) herstellen en wordt verdere uitdroging voorkomen.

Het is belangrijk op te merken dat producten met vaseline vlekken kunnen veroorzaken in uw ondergoed en kleding. Als u liever minder vette producten wilt gebruiken, kunt u hier meer informatie vinden over crèmes die geschikt zijn voor het verzorgen van een droge vulva.

Lichen sclerosus

Naast het ongemak van een droge huid kan er in zeldzame gevallen sprake zijn van een aandoening genaamd lichen sclerosus. Deze aandoening treft de schaamlippen, de ingang van de vagina en de anus. Lichen sclerosus is een huidaandoening die voornamelijk voorkomt bij vrouwen in de leeftijd van 45 tot 60 jaar. Het kan echter ook voorkomen bij mannen en kinderen.

verzorging intieme zone
null

Producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.