null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Zalf voor de vagina

Veel vrouwen hebben last van vaginale klachten. Het is daarom belangrijk om de vulva (binnenste en buitenste schaamlippen en clitoris) en vagina(mond) op de juiste manier te verzorgen. Helaas is er nog steeds veel taboe rondom dit soort klachten, waardoor vrouwen onnodig lang rondlopen met problemen. Zo is vaginale droogheid een veel voorkomend probleem onder vrouwen, maar kan ook de vulva bijvoorbeeld de buitenste schaamlippen erg droog en oncomfortabel aanvoelen. In deze blog leggen wij de focus op het verzorgen van de vulva: de binnenste en buitenste schaamlippen en clitoris.

 

Verzorging

Om de huid van de vulva en vagina(mond) zo goed mogelijk te verzorgen worden de volgende tips gegeven met betrekking tot de verzorging:

  • Was de vulva dagelijks met lauwwarm water, maar niet met zeep. Zeep verstoord de balans van de vaginale flora en zal het probleem juist verergeren. Ook wanneer een zeep parfumvrij is, wordt het afgeraden om deze te gebruiken om de vulva mee te wassen.
  • De binnenkant van de vulva, de vagina hoeft niet gereinigd te worden. Deze reinigt zich namelijk zelf en houdt de eigen flora in evenwicht.
  • Gebruik geen verzorgingsproducten met parfum of andere irriterende ingrediënten.
  • Draag katoenen ondergoed. Dit ventileert goed en neemt vocht op zodat irritatie ontstaan door vocht kan worden voorkomen.

 

Zalf voor de vagina

Voor de aangedane huid bij de vulva, zoals droge buitenste- en binnenste schaamlippen wordt aangeraden om de huid extra te verzorgen. Uw arts of specialist kan u helpen bij de product keuze. Bent u niet in behandeling bij een arts en ervaart u droge binnenste- of buitenste schaamlippen? dan zijn onderstaande zalven een optie. Breng deze zalven echter nooit inwendig, in de vagina aan zonder overleg. Overleg bij ernstige klachten altijd eerst met uw (huis)arts.

Bovenstaande zalven hebben petrolatum (vaseline) als basis en bevatten daarnaast geen irriterende stoffen, geurstoffen en uitdrogende alcoholen. Hierdoor kan de vulva (buitenste- en binnenste schaamlippen) herstellen en zal deze niet verder uitdrogen.

 

Let wel op dat producten met vaseline vlekken kunnen veroorzaken in uw ondergoed en kleding. Wilt u daardoor liever minder vette producten gebruiken? Lees dan hier meer informatie over crèmes bij vaginaal gebruik.

 

Lichen sclerosus

Naast de ongemakken van deze droge huid kan er in een uitzonderlijke situatie sprake zijn van een aandoening. Deze aandoening komt voor op de schaamlippen, ingang van de vagina en de anus, dit heet lichen sclerosus. Lichen sclerosus is een huidziekte. Lichen sclerosus wordt met name gediagnostiseerd bij vrouwen en ontstaat vaak als vrouwen tussen de 45 en 60 jaar oud zijn. De aandoening kan ook bij mannen en kinderen voor de puberteit voorkomen.

verzorging intieme zone
null

Producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.