null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Creme voor de vagina

Veel vrouwen ervaren vaginale klachten, daarom is het belangrijk om de vulva (binnenste en buitenste schaamlippen en clitoris) en de vagina (inwendig) op de juiste manier te verzorgen. Het is jammer dat er nog steeds een taboe heerst rondom dit soort klachten, waardoor vrouwen onnodig lang met problemen blijven rondlopen. Vaginale droogheid is een veelvoorkomend probleem, maar ook de vulva, zoals de buitenste schaamlippen, kan droog en oncomfortabel aanvoelen. In deze blog richten we ons specifiek op het verzorgen van de vulva, de binnenste en buitenste schaamlippen en de clitoris.

Het wassen van de vagina en vulva

Vaginale klachten worden vaak veroorzaakt door hormonale schommelingen. Daarnaast speelt de juiste verzorging van de vulva een belangrijke rol bij het voorkomen van klachten. Veel vrouwen gebruiken echter zeep of andere verzorgingsproducten met irriterende ingrediënten om de vulva en vagina te wassen. Dit kan de gevoelige huid van de vulva ernstig irriteren en de klachten verergeren. Het is raadzaam om de vulva alleen met lauwwarm water te wassen. De binnenkant van de vagina hoeft niet gereinigd te worden, omdat deze zichzelf reinigt en zo de eigen flora in evenwicht houdt.

Verzorging

Om de huid van de vulva en vagina(mond) zo goed mogelijk te verzorgen worden de volgende tips gegeven met betrekking tot de verzorging:

  • Was de vulva dagelijks met lauwwarm water, maar niet met zeep. Zeep verstoord de balans van de vaginale flora en zal het probleem juist verergeren. Ook wanneer een zeep parfumvrij is, wordt het afgeraden om deze te gebruiken om de vulva mee te wassen.
  • De binnenkant van de vulva, de vagina hoeft niet gereinigd te worden. Deze reinigt zich namelijk zelf en houdt de eigen flora in evenwicht.
  • Gebruik geen verzorgingsproducten met parfum of andere irriterende ingrediënten.
  • Draag katoenen ondergoed. Dit ventileert goed en neemt vocht op zodat irritatie ontstaan door vocht kan worden voorkomen.
Crème voor de vagina en vulva 

Voor de aangedane huid bij de vulva, droge schaamlippen wordt aangeraden om de huid extra te verzorgen. Het is belangrijk om deze enkel op de vulva aan te brengen en niet inwendig in de vagina. De volgende crèmes zijn hiervoor geschikt:

Deze producten bevatten geen irriterende stoffen, geurstoffen en uitdrogende alcoholen waardoor het de huid niet zal irriteren en de vulva kan herstellen. Indien uw huid op en rondom de buitenste schaamlippen erg droog is, is het raadzaam om een zalf in plaats van een crème te kiezen. Klik hier voor meer informatie over zalven voor verzorging van de vulva.

 

verzorging intieme zone
null

Producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.