null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Creme voor de vagina

Veel vrouwen hebben last van vaginale klachten. Het is daarom belangrijk om de vulva (binnenste en buitenste schaamlippen en clitoris) en vagina(mond) op de juiste manier te verzorgen. Helaas is er nog steeds veel taboe rondom dit soort klachten, waardoor vrouwen onnodig lang rondlopen met problemen. Zo is vaginale droogheid een veel voorkomend probleem onder vrouwen, maar kan ook de vulva bijvoorbeeld de buitenste schaamlippen erg droog en oncomfortabel aanvoelen. In deze blog leggen wij de focus op het verzorgen van de vulva: de binnenste- en buitenste schaamlippen en de clitoris.

Verzorging

Vaginale klachten ontstaan vaak door hormonale schommelingen. Ook speelt de juiste verzorging van de vulva een belangrijke rol bij het ontstaan van klachten. Zo wassen veel vrouwen de vulva en vagina met zeep of andere verzorgingsproducten welke irriterende ingrediënten bevatten. Dit kan de gevoelige huid van de vulva zeer irriteren en de klachten juist verergeren. Enkel wassen met lauwwarm water is raadzaam. De binnenkant van de vagina hoeft niet gereinigd te worden aangezien deze zichzelf reinigt en daardoor de eigen flora in evenwicht houdt.

Verzorging

Om de huid van de vulva en vagina(mond) zo goed mogelijk te verzorgen worden de volgende tips gegeven met betrekking tot de verzorging:

  • Was de vulva dagelijks met lauwwarm water, maar niet met zeep. Zeep verstoord de balans van de vaginale flora en zal het probleem juist verergeren. Ook wanneer een zeep parfumvrij is, wordt het afgeraden om deze te gebruiken om de vulva mee te wassen.
  • De binnenkant van de vulva, de vagina hoeft niet gereinigd te worden. Deze reinigt zich namelijk zelf en houdt de eigen flora in evenwicht.
  • Gebruik geen verzorgingsproducten met parfum of andere irriterende ingrediënten.
  • Draag katoenen ondergoed. Dit ventileert goed en neemt vocht op zodat irritatie ontstaan door vocht kan worden voorkomen.

 

Crème voor de vagina

Voor de aangedane huid bij de vulva, droge schaamlippen wordt aangeraden om de huid extra te verzorgen. Het is belangrijk om deze enkel op de vulva aan te brengen en niet inwendig in de vagina. De volgende crèmes van Fagron zijn hiervoor geschikt:

Deze producten bevatten geen irriterende stoffen, geurstoffen en uitdrogende alcoholen waardoor het de huid niet zal irriteren en de vulva kan herstellen. Indien uw huid op en rondom de buitenste schaamlippen erg droog is, is het raadzaam om een zalf in plaats van een crème te kiezen. Klik hier meer informatie over zalven bij vaginaal gebruik.

 

verzorging intieme zone
null

Producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.