null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Zalf voor de zeer droge huid

Wat is een zeer droge huid? 

Een zeer droge huid kenmerkt zich door een zeer ruwe, schrale huid welke vaak gepaard gaat met schilfering. Doordat de talgproductie zeer laag is, wordt de huid van nature niet voldoende gehydrateerd. De zeer droge huid heeft dan ook extra verzorging nodig om de huid te beschermen en het vochtvasthoudend vermogen te vergroten.

 

Ontstaan van de zeer droge huid 

Het ontstaan van een zeer droge huid kan verschillende oorzaken hebben. Naast dat het genetisch bepaald kan zijn, zoals bijvoorbeeld bij eczeem en ichthyosis, kan het ook door invloeden van buitenaf ontstaan. Overmatig zonbaden, het gebruik van irriterende producten en het te lang en te warm douchen hebben bijvoorbeeld allemaal invloed op de huid en kunnen deze uitdrogen. De huid raakt hierdoor uit balans, met een zeer droge huid tot gevolg.

 

Verzorging van de zeer droge huid 

Bij een zeer droge huid is het raadzaam om de huid te verzorgen met een zalf. Een zalf bestaat puur uit vetten, zoals vaseline, paraffine of lanoline. Deze ingrediënten hebben een occlusieve (=afsluitende) werking, waardoor het de huid zal beschermen tegen verdere uitdroging. Tevens kan de zeer droge huid baat hebben bij ingrediënten als ureum en eucerine. Deze ingrediënten hebben de eigenschappen om een ruwe en schrale huid gladder te maken en het vochtvasthoudend vermogen van de huid verbeteren.

 

Een voorbeeld van een zalf voor de zeer droge huid betreft koelzalf zonder rozenolie of vaseline paraffine 110-230 mPa.s. in gelijke delen. Deze zalven beschermen de huid tegen verdere uitdroging. Tevens werkt de koelzalf zonder rozenolie het deels jeukstillend door verdamping van de waterdeeltjes in de zalf, wat een verkoelend effect geeft.

null

Zalf voor de zeer droge huid

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.