null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Aambeienzalf

Wat is een aambeienzalf?

Aambeienzalf is een veelgebruikte zoekterm die wordt gebruikt om producten te vinden die de klachten van aambeien kunnen verlichten. Aambeien ontstaan wanneer de bloedvaten in het rectale gebied (anus) opzwellen en ontstoken raken door verschillende oorzaken (lees hier meer over de oorzaken). Een ‘Aambeienzalf’ richt zich op ingrediënten die jeuk, zwelling en ongemak verminderen. Wees ervan bewust dat door een symptomatische behandeling met deze o.a. deze ingrediënten de oorzaak van de aambei niet verdwijnt, het werkt enkel bij het grotendeels wegnemen van de ongemakken.

 

Lidocaïne

Een van de veelvoorkomende ingrediënten in een aambeienzalf is lidocaïne, een lid van de klasse geneesmiddelen die lokale anesthetica worden genoemd. Lidocaïne werkt verdovend, door de tijdelijke blokkering van zenuwsignalen in het behandelde gebied. Door de verdoving neemt de sensatie van pijn of ongemak aanzienlijk af. Het gebruik van lidocaïne in aambeienzalf draagt bij aan het verlichten van lokale pijn en jeuk, waardoor het een effectieve keuze is voor het beheersen van de klachten.

 

Zinksulfaat

Een ander effectief ingrediënt in een aambeienzalf is zinksulfaat, dat bekend staat om zijn jeukstillende en indrogende eigenschappen. Zinksulfaat kan verlichting bieden bij symptomen zoals jeuk, pijn en zwelling. Door deze eigenschappen kan een product met zinksulfaat niet alleen de pijnlijke symptomen verzachten, maar ook de mogelijk ontstoken bloedvaten helpen kalmeren.

Bij het gebruik van producten met lidocaïne of zinksulfaat is het belangrijk om de aanwijzingen op de verpakking te volgen. Over het algemeen wordt de zalf op de huid rond en in de anus aangebracht. Regelmatig aanbrengen, vooral na elke ontlasting, kan helpen bij verlichting.

Aambeien zullen doorgaans vanzelf verdwijnen, maar de symptomen kunnen zeer ongemakkelijk zijn. Een aambeienzalf, met ingrediënten zoals lidocaïne en zinksulfaat, biedt een praktische en effectieve oplossing voor het verlichten van ongemakken. Raadpleeg altijd een arts voor een juiste diagnose en behandeling voor je begint met smeren.

Aambeien
null

Producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.