null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Aambeien behandelen

Aambeien behandelen: maar wat zijn aambeien?

Aan de binnenkant van het rectum, wat het anale kanaal wordt genoemd, ligt een netwerk van sponsachtige bloedvaten. Als deze bloedvaten uitzetten en naar buiten uitsteken, wordt dit aangeduid als aambeien. Aambeien kunnen zich intern, dus binnen het anale kanaal, bevinden of extern, waarbij ze naar buiten uitsteken. Over het algemeen is deze aandoening goedaardig, maar veel mensen ervaren ongemak als gevolg van aambeien in hun dagelijks leven. Vooral mensen boven de leeftijd van 50 jaar worden vaak geconfronteerd met aambeien, het kan zowel mannen als vrouwen treffen.

Lees hier meer over de oorzaken en klachten van aambeien

 

Aambeien behandelen

Producten voor de behandeling van symptomen van aambeien bevatten doorgaans ingrediënten die helpen bij het verminderen van jeuk, zwelling en ongemak. Hierdoor wordt tijdelijke verlichting geboden van de pijn en irritatie veroorzaakt door aambeien. Vaak gebruikte ingrediënten zijn onder andere lidocaïne en zinksulfaat. Wees ervan bewust dat door een symptomatische behandeling met deze middelen de oorzaak van de aambei niet verdwijnt, het werkt enkel bij het grotendeels wegnemen van de ongemakken.

Lidocaïne

Lidocaïne behoort tot de klasse van geneesmiddelen die bekend staan als lokale anesthetica (verdoving). Lidocaïne werkt door het tijdelijk blokkeren van de zenuwsignalen in het lichaam, waardoor de sensatie van pijn of ongemak wordt verminderd door verdoving op het behandelde gebied. Lidocaïne wordt vaak gebruikt om de huid plaatselijk te verdoven en pijn of jeuk te verlichten. Zo zijn er verschillende middelen met Lidocaïne beschikbaar voor specifieke toepassing bij de ongemakken van aambeien.

Zinksulfaat

Zinksulfaat kan worden ingezet voor de behandeling van aambeien vanwege de indrogende en jeukstillende eigenschappen. Hierdoor kan zinksulfaat enige verlichting bieden bij de symptomen en ongemakken die gepaard gaan met aambeien, zoals jeuk, pijn en zwelling.

Hoe gebruik je deze middelen?

De crème of zalf op de huid rond en in de anus aanbrengen. Hiervoor kan je een vingercondoom gebruiken (dit is een soort hoesje voor over de vinger). Een vingercondoom is te koop in de apotheek of gespecialiseerde drogisterij. Het is belangrijk om het product ’s morgens, ‘s avonds en na elke ontlasting aan te brengen.

Aambeien gaan vaak vanzelf weer weg (na circa 2 weken), maar de pijn die ze veroorzaken is vaak vervelend. Als de aambeien niet spontaan overgaan is een bezoek aan een specialist nodig.

Aambeien
null

Producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.